<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 6.00.6000.16587" name=GENERATOR></HEAD>
<BODY>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=366241115-07012008>Hello,</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=366241115-07012008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>Iīm running VDR 
1.4.3 successfully on my Techotrend FF DVB-T with CI adapter 
(Sweden).</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=366241115-07012008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>Was interested in 
the new Subtitles + ttxtsubs so&nbsp;I have&nbsp;started to test the new 
version.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>The problem is that 
the CAM (Viaccess 8.84) is only working for some channels.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>In the user.log 
below channels 1,2 and 4 are free. The rest not.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>Channel 3 and 9 tune 
in but not 5 (absolutely nothing happens). </SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>I am running the 
same channels.conf as for 1.4.3</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>and the channels are 
spread over different transponders.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>Also I donīt get the 
message 'Insert you card' when I take it out.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=366241115-07012008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>Opening the CAM from 
setup works OK!</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=366241115-07012008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>Is there a way to 
debug what is happening?</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=366241115-07012008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: [15679] VDR version 
1.5.12 started<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: [15679] running as daemon 
(tid=15679)<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: [15679] codeset is 'UTF-8' - 
known<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: [15679] found 22 locales in 
/usr/local/share/vdr/locale<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: [15679] loading 
plugin: /usr/local/lib/vdr/libvdr-ttxtsubs.so.1.5.12<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 
vdr: [15679] loading /home/kets/.vdr/setup.conf<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: 
[15679] loading /home/kets/.vdr/sources.conf<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: 
[15679] loading /home/kets/.vdr/channels.conf<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: 
[15679] loading /home/kets/.vdr/timers.conf<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: 
[15679] loading /home/kets/.vdr/svdrphosts.conf<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: 
[15679] loading /home/kets/.vdr/remote.conf<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: 
[15679] loading /home/kets/.vdr/keymacros.conf<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: 
[15679] reading EPG data from /video0/epg.data<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: 
[15681] video directory scanner thread started (pid=15679, 
tid=15681)<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: [15682] video directory scanner 
thread started (pid=15679, tid=15682)<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: [15679] 
probing /dev/dvb/adapter0/frontend0<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:44 LA1 vdr: [15684] CI 
adapter on device 0 thread started (pid=15679, tid=15684)<BR>Jan&nbsp; 4 
19:59:45 LA1 vdr: [15679] found 1 video device<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: 
[15679] initializing plugin: ttxtsubs (0.0.5-RRE): Teletext 
subtitles<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15679] setting primary device to 
1<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15688] tuner on device 1 thread started 
(pid=15679, tid=15688)<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15689] section handler 
thread started (pid=15679, tid=15689)<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15679] 
assuming manual start of VDR<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15679] SVDRP 
listening on port 2001<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15679] setting current 
skin to "sttng"<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15679] loading 
/home/kets/.vdr/themes/sttng-default.theme<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: 
[15679] starting plugin: ttxtsubs<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15679] 
remote control LIRC - keys known<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15691] LIRC 
remote control thread started (pid=15679, tid=15691)<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 
vdr: [15684] CAM 2: module present<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:45 LA1 vdr: [15681] 
video directory scanner thread ended (pid=15679, tid=15681)<BR>Jan&nbsp; 4 
19:59:45 LA1 vdr: [15682] video directory scanner thread ended (pid=15679, 
tid=15682)<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:46 LA1 vdr: [15684] CAM 1: no module 
present<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:47 LA1 vdr: [15684] CAM 2: no module 
present<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:47 LA1 vdr: [15679] switching to channel 
1<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:47 LA1 vdr: [15684] CAM 2: module present<BR>Jan&nbsp; 4 
19:59:49 LA1 vdr: [15684] CAM 2: no module present<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:49 LA1 
vdr: [15684] CAM 2: module present<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:51 LA1 vdr: [15684] CAM 
2: module ready<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:54 LA1 vdr: [15684] CAM 2: Viaccess, 01, 
0500, 0500<BR>Jan&nbsp; 4 19:59:58 LA1 vdr: [15684] CAM 2: doesn't reply to 
QUERY - only a single channel can be decrypted<BR>Jan&nbsp; 4 20:59:45 LA1 vdr: 
[15679] cleaning up schedules data<BR>Jan&nbsp; 4 21:00:58 LA1 vdr: [15679] 
switching to channel 3<BR>Jan&nbsp; 4 21:00:58 LA1 vdr: [15679] CAM 2: assigned 
to device 1<BR>Jan&nbsp; 4 21:00:58 LA1 vdr: [15750] transfer thread started 
(pid=15679, tid=15750)<BR>Jan&nbsp; 4 21:00:58 LA1 vdr: [15751] receiver on 
device 1 thread started (pid=15679, tid=15751)<BR>Jan&nbsp; 4 21:00:58 LA1 vdr: 
[15752] TS buffer on device 1 thread started (pid=15679, tid=15752)<BR>Jan&nbsp; 
4 21:01:04 LA1 vdr: [15679] CAM 2: unassigned<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:04 LA1 vdr: 
[15679] switching to channel 4<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:04 LA1 vdr: [15679] buffer 
stats: 41736 (1%) used<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:05 LA1 vdr: [15755] TS buffer on 
device 1 thread ended (pid=15679, tid=15755)<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:05 LA1 vdr: 
[15754] buffer stats: 41360 (1%) used<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:05 LA1 vdr: [15754] 
receiver on device 1 thread ended (pid=15679, tid=15754)<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:31 
LA1 vdr: [15679] switching to channel 5<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:50 LA1 vdr: [15679] 
switching to channel 9<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:50 LA1 vdr: [15679] CAM 2: assigned 
to device 1<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:50 LA1 vdr: [15756] transfer thread started 
(pid=15679, tid=15756)<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:50 LA1 vdr: [15757] receiver on 
device 1 thread started (pid=15679, tid=15757)<BR>Jan&nbsp; 4 21:01:50 LA1 vdr: 
[15758] TS buffer on device 1 thread started (pid=15679, 
tid=15758)<BR></DIV></FONT>
<DIV><SPAN class=366241115-07012008>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>It would also be 
nice if&nbsp;ttxtsubs was included along with other 
subtitles.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=366241115-07012008>(The&nbsp;patches&nbsp;are working perfectly even if 
not the CAM works,</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=366241115-07012008>but it would be nice 
with picture along with the subtitles).</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><SPAN class=366241115-07012008><FONT face=Arial 
size=2></FONT></SPAN>&nbsp;</DIV><FONT face=Arial 
size=2>Tomas</FONT></SPAN></DIV></BODY></HTML>