<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=us-ascii">
<META content="MSHTML 6.00.6001.18023" name=GENERATOR></HEAD>
<BODY>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>Hi Klaus&nbsp;and 
thanks for getting back to me.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>I tried my orginal 
(ver 1.4.7) channels.conf under the new installation using this syntax 
:</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial 
size=2>TF1;CSAT:11895:vC34:S19.2E:27500:171:124=fra,125=eng:53:500,100:8371:1:1074:0</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><SPAN class=517261909-20042008><FONT face=Arial size=2>As it was not 
working i've generated a new channels.conf :</FONT></SPAN></DIV>
<DIV><SPAN class=517261909-20042008><FONT face=Arial 
size=2></FONT></SPAN>&nbsp;</DIV>
<DIV><SPAN class=517261909-20042008><FONT face=Arial 
size=2>TF1;CSAT:11895:vO0S0:S19.2E:27500:171:124=fra,125=eng:53:0:8371:1:1074:0</FONT></SPAN></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008></SPAN></FONT><FONT 
face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>I also tried to 
manually edit the channel info under the OSD and put the FTA value as described 
in the changelog. Then change to another channel and came back to the modified 
one.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008><SPAN 
class=517261909-20042008>No result at all. </SPAN></SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></SPAN></FONT><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>I'm still 
investigating and i've also remarked that VDR was randomly accessing correclty 
to the CAM module :</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>first case 
:</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008><SPAN 
class=517261909-20042008>Mar 31 07:49:04 localhost vdr: [18366] CAM 1: 
no&nbsp;module present<BR></SPAN></SPAN></FONT><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008>Mar 31 07:49:05 localhost vdr: [18366] CAM 2: module 
present<BR>Mar 31 07:49:06 localhost vdr: [18366] CAM 2: module 
ready<BR></SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>Second case 
:</DIV></SPAN></FONT>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>Mar 31 08:42:07 
localhost vdr: [18366] CAM 1: no module present<BR>Mar 31 08:42:10 localhost 
vdr: [18366] CAM 2: Aston Module 1.0300, 01, 0100, 0100</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>I came back once 
more under 1.4.7 and the second case always runs OK.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN class=517261909-20042008>preety strange 
...</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008>Pierre</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><SPAN 
class=517261909-20042008></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><PRE>On 04/20/08 08:55, Pierre-Yves Paranthoen (PERSO) wrote:
&gt;<I> Hi,
</I>&gt;<I> 
</I>&gt;<I> I've been using VDR for a while now uder an "old" 1.4.7 vdr version with a
</I>&gt;<I> DVB-S Nexus with CI  and my official subscription card.
</I>&gt;<I> I wanted to upgrade to the lastest version of VDR and compiled it all OK.
</I>&gt;<I> But, the problem is that the new version can't switch to encrypted channels.
</I>&gt;<I> Is there something particular to done to enable encrypted channels ?
</I>&gt;<I> Particular syntax for the channels.conf file ?
</I>
Please post the channels.conf entry of one of these channels.

Klaus

</PRE><!--endarticle--></DIV></BODY></HTML>