<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 6.00.2900.5726" name=GENERATOR></HEAD>
<BODY>
<DIV dir=ltr align=left><FONT face=Arial color=#0000ff><SPAN 
class=203295812-02022009>I've tried this switch as well, unfortunately it 
doesn't work :-(</SPAN></FONT></DIV>
<DIV dir=ltr align=left><FONT face=Arial color=#0000ff><SPAN 
class=203295812-02022009></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV dir=ltr align=left><FONT face=Arial color=#0000ff><SPAN 
class=203295812-02022009>Karim</SPAN></FONT></DIV>
<DIV dir=ltr align=left><FONT face=Arial color=#0000ff><SPAN 
class=203295812-02022009></SPAN></FONT>&nbsp;</DIV><BR>
<DIV class=OutlookMessageHeader lang=fr dir=ltr align=left>
<HR tabIndex=-1>
<FONT face=Tahoma size=2><B>De&nbsp;:</B> vdr-bounces@linuxtv.org 
[mailto:vdr-bounces@linuxtv.org] <B>De la part de</B> Alex 
Betis<BR><B>Envoyé&nbsp;:</B> lundi 2 février 2009 13:40<BR><B>À&nbsp;:</B> VDR 
Mailing List<BR><B>Objet&nbsp;:</B> Re: [vdr] vdr-1.6.0 / mplayer / spdif Nexus 
=&gt; pb with DTS tracks<BR></FONT><BR></DIV>
<DIV></DIV>
<DIV dir=ltr><BR>
<DIV class=gmail_quote>On Mon, Feb 2, 2009 at 2:26 PM, kafifi <SPAN 
dir=ltr>&lt;<A href="mailto:kafifi@orange.fr">kafifi@orange.fr</A>&gt;</SPAN> 
wrote:<BR>
<BLOCKQUOTE class=gmail_quote 
style="PADDING-LEFT: 1ex; MARGIN: 0px 0px 0px 0.8ex; BORDER-LEFT: #ccc 1px solid">Hello,<BR><BR>I 
  am using vdr-1.6.0 and mplayer with Nexus FF card and it's spdif 
  output.<BR>When I run some "720p_AC3.avi" movies, my HC ampli receives 5.1 
  audio<BR>without<BR>problem. But with movies with DTS audio tracks, 
  vdr+mplayer give only PCM in<BR>stereo mode. There is an issue with DTS 
  passthrough.<BR><BR>When I try mplayer **without vdr**, DTS is working 
  :<BR>Mplayer -ao mpegpes afm hwac3 movie.avi<BR><BR>My mplayer.sh.conf has 
  theses lines :<BR>USEAC3="true"<BR>AC3AOUT="-ao mpegpes -afm hwac3"<BR><BR>Did 
  I missed something ?<BR>Do you know how could I fix this issue ?</BLOCKQUOTE>
<DIV>I'm not an expert in that since I didn't get to receiver connection yet, 
but I think there is also "hwdts" codec.</DIV>
<DIV>I think the correct switch is "-ac hwdts".</DIV></DIV></DIV></BODY></HTML>