Talk:Cx88 devices (cx2388x)

From LinuxTVWiki
Jump to: navigation, search

GeniaMedia C8000 alias PremiumBlue Terra 2

lspci -nn:
06:00.0 Multimedia video controller [0400]: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder [14f1:8800] (rev 05)
06:00.1 Multimedia controller [0480]: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder [Audio Port] [14f1:8801] (rev 05)
06:00.2 Multimedia controller [0480]: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder [MPEG Port] [14f1:8802] (rev 05)
subsystem: 14f1:9352

it works at 80% with:

      [CX88_BOARD_GENIAWORLD] = {
               .name           = "Geniaplus",
               .tuner_type     = TUNER_XC2028,
               .radio_type     = UNSET,
               .tuner_addr     = ADDR_UNSET,
               .radio_addr     = ADDR_UNSET,
               .input          = { {
                       .type   = CX88_VMUX_TELEVISION,
                       .vmux   = 0,
               }, {
                       .type   = CX88_VMUX_COMPOSITE1,
                       .vmux   = 1,
               }, {
                       .type   = CX88_VMUX_SVIDEO,
                       .vmux   = 2,
               } },
               .radio = {
                       .type   = CX88_RADIO,
               },
               .mpeg           = CX88_MPEG_DVB,
       },

analog TV' video is working, audio not. It's partly a soundcard stack problem (pulseaudio), I'm able to get sound of it with tricks, it's white noise. digital TV isn't working yet radio is working fine.

My problem is that I can't get the GPIO pins of the running software, because the driver doesn't want to install or load on Vista... I got this part of the registry: (with comments from the inf)

-------------------------------------------------------------------
Crossbar AddReg sections
---Crossbar registry values---
Note
For each pin on the crossbar, specify the following:
(1) Pin type
0 - SVIDEO
1 - Tuner
2 - Composite
3 - 656
4 - audio tuner in
5 - audio line in
(2) InputMux (optional) - input mux to use for the selected pin
(3) RelatedPinIndex
(4) GPIOMask (optional) - Mask specifying which GPIO bits to set or clear
(5) GPIOSettings (optional) - Settings for GPIO bits specified in the mask
-------------------------------------------------------------------


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0010\DriverData] "CpMethod"=dword:000000fe "XPSP2CracklingFixDelayTime"=dword:000005dc "TunerType"=dword:00000020 "TunerI2CAddress"=dword:000000c2 "Tuner2IFAddress"=dword:00000086 "TunerFMPin"=dword:00000002 "TunerModel"=dword:00000008 "UseFreqOffsetDVBT"=dword:00000000 "IRStandard"=dword:00000001 "VideoStandard"=dword:00000010 "ColorKillEnable"=dword:00000001 "WWAudioCountryCode"=dword:00000031 "WWAudioLineInToI2sIn"=dword:00000000 "BlackbirdType"=dword:00000000 "No4052Mux"=dword:00000000 "dwTS_GEN_CNTRL"=dword:00000004 "dwIsTSStream"=dword:00000000 "dwTP_PACKET_SIZE"=dword:000000bc

tuner in

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0010\DriverData\XBarPin0] "PinType"=dword:00000001 "InputMux"=dword:00000000 "RelatedPinIndex"=dword:00000003

composite in

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0010\DriverData\XBarPin1] "PinType"=dword:00000002 "InputMux"=dword:00000001 "RelatedPinIndex"=dword:00000004

s-video in

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0010\DriverData\XBarPin2] "PinType"=dword:00000000 "InputMux"=dword:00000002 "RelatedPinIndex"=dword:00000004

tuner audio

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0010\DriverData\XBarPin3] "PinType"=dword:00000004 "RelatedPinIndex"=dword:00000000 "GPIOMask"=dword:000000e0 "GPIOSettings"=dword:00000040

Audio in

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0010\DriverData\XBarPin4] "PinType"=dword:00000005 "RelatedPinIndex"=dword:00000001 "GPIOMask"=dword:000000e0 "GPIOSettings"=dword:00000060



The length fits perfectly to the MGPIO, but I don't know which GPIO-port is mentioned.


Any ideas?

-Mifritscher 14:36, 19 October 2008 (CEST)


I have the same issue with a KWorld MPEG Expert 201, and have a hunch the audio issues will be fixed with a later kernel, like they are for this card: http://mythtv.org/wiki/index.php/AVerMedia_M150-D#Issues_and_Problems

My audio port also reports an id of 14f1:8801

Also trying some wierd stuff like muting the card before shutting down (speculation is something along the lines of audio present at shutdown interferes with some sort of baseline calculated at boot...) (http://lists.zerezo.com/video4linux/msg23973.html)

UPDATE: I found fine-tuning the channel helped clear the audio a bit, and running a newer kernel didn't do anything. Setting sampling to 48000 helped, but for some reason this setting in MythTV doesn't. Noise differs depending on channel and picture.

WallPhone 14:05, 8 November 2008 (CET)