[linux-dvb] Divco Fusion HDTVDVB-T PlusNoAudio for composite/s-video input

Anthony Giggins seven at seven.dorksville.net
Wed May 23 06:22:52 CEST 2007


Thanks Michael,

Now Got this working using the line-in, would be great if this could be
working through the pass-through on the soundcard, it sounds like Chris
pascoe had it working 2006/02/05
http://www.itee.uq.edu.au/~chrisp/Linux-DVB/DVICO/

Cheers
Anthony

> I have both the digital and analog parts working on this card using the
> standard stuff in FC6 and mythtv [note: for long and complicated reasons I
> got it working but then haven't used it since so I can't comment on the
> quality.]
>
> I was incapable of getting this to work using the internal aux jack on the
> motherboard.  I connected up the sound in to the line-in on my sound card
> and then spent some frustrating time playing around with alsamixer.  The
> trick for me was to get the latest version of alsa and then to set the
> *capture* volume for line in to maximum, but set the *output* volume to
> zero.  And also I think set the overall capture volume to max and set
> line-in to be the capture element.  From memory it is the tab key that
> allows you to switch between input and output volumes in alsamixer ie
> there
> are two other screens that I didn't know about - once I knew that it was a
> matter of trial and error.
>
> Hope this helps.  Let me know if you want a more precise set of settings
> that I am using.
>
> Cheers
> Michael
>
>
> Anthony Giggins seven at seven.dorksville.net
> Thu May 17 16:30:36 CEST 2007
>
>     * Previous message: [linux-dvb] [PATCH] Compro VideoMate T750
>     * Next message: [linux-dvb] New Devices (Testers wanted)
>     * Messages sorted by: [ date ] [ thread ] [ subject ] [ author ]
>
> Well I finally tried with arecord but still no good with the internal
> cable
> connected to the AUX on the soundcard. I don't have the right cable too
> test
> direct too the line in jack on the sound card (I know this works for
> pass-through playback I tested with a mp3 player but not under mythtv),
> I'll
> try and borrow the right cable so I can test further.
>
> Michael any luck with the GPIO information I provided?
>
> Would this be best posted on the video4linux mailing list?
>
> Thanks Anthony
>
> -----Original Message-----
> From: linux-dvb-bounces at linuxtv.org [mailto:linux-dvb-bounces at
> linuxtv.org]
> On Behalf Of Anthony Giggins
> Sent: Monday, 7 May 2007 7:39 AM
> To: linux-dvb at linuxtv.org
> Subject: RE: [linux-dvb] Divco Fusion HDTVDVB-T PlusNoAudio for
> composite/s-video input
>
> I've tried using the line in on the soundcard, in mythtv for the audio but
> it caused issues with normal audio play back, it might work better with
> arecord/aplay, I'll give this a go when I get some spare time, it would be
> great if the GPIO gets it working through the internal cable.
>
> Yeah it works fine under windows with the audio cable connected too the
> AUX
> connector.
>
> Thanks Anthony
>
> -----Original Message-----
> From: John Newbigin [mailto:jnewbigin at optusnet.com.au]
> Sent: Sunday, 6 May 2007 3:06 PM
> To: Anthony Giggins
> Cc: linux-dvb at linuxtv.org
> Subject: Re: [linux-dvb] Divco Fusion HDTV DVB-T PlusNoAudio for
> composite/s-video input
>
> I just checked my setup.  I actually just have the audio connected
> directly to the motherboard line in jack.
>
> Alsa 'capture' settings are
> Line = Capture
> Capture = Capture
> Capture volume = 0.  You can bump this up but I get clipping.
>
> You can get a VU meter by running
> arecord -f dat -D plug:dsnoop -v -v -v /dev/null
>
> If that works and you already have aplay working, you can use
> arecord -f dat -D plug:dsnoop | aplay
>
> Perhaps some GPIO might enable the sound cable on the dvico card, I
> don't know.  Does it work under windows if you use the audio cable?
>
> John.
>
> Anthony Giggins wrote:
>>Yes I have the same card as you John
>>
>>
>>Vendor ID:           0x14f1
>>Device ID:           0x8800
>>Subsystem ID:        0xdb1018ac
>>
>>Please let me know your alsa setting I have tried everything :(
>>
>>-----Original Message-----
>>From: linux-dvb-bounces at linuxtv.org [mailto:linux-dvb-bounces at
>>linuxtv.org]
>>On Behalf Of Anthony Giggins
>>Sent: Saturday, 5 May 2007 11:35 PM
>>To: linux-dvb at linuxtv.org
>>Subject: RE: [linux-dvb] Divco Fusion HDTV DVB-T PlusNoAudio for
>>composite/s-video input
>>
>>The card I have is subsystem: 18ac:db10 not sure where your getting the
>>14f1:8802 from.
>>
>>Can you please tell me how you have configured your alsa I have tried
>>connecting the supplied cable too both the AUX and the CDROM inputs on
>> the
>>SBlive sound card I am using.
>>
>>I'll hopefully be attempting the regspy GPIO stuff tomorrow if all goes
> too
>>plan.
>>
>>Thanks for the idea, keep them coming :)
>>
>>-----Original Message-----
>>From: linux-dvb-bounces at linuxtv.org [mailto:linux-dvb-bounces at
>>linuxtv.org]
>>On Behalf Of John Newbigin
>>Sent: Saturday, 5 May 2007 4:47 PM
>>To: linux-dvb at linuxtv.org
>>Subject: Re: [linux-dvb] Divco Fusion HDTV DVB-T Plus NoAudio for
>>composite/s-video input
>>
>>Is this the 14f1:8802 Subsystem: 18ac:db10
>>
>>If so, I have the same card.  It does not support audio capture.  You
>>must you the supplied cable to connect to you sound card aux/line in.
>>
>>You then must configure alsa correctly to allow recording from the input
>>you are using (test with arecord | aplay)
>>
>>I also found the analog capture on this card is rubbish and I would
>>recommend people avoid it.  The digital works fine.
>>
>>John.
>>
>>Michael Krufky wrote:
>>
>>>Anthony Giggins wrote:
>>>
>>>>Hello Everyone,
>>>>
>>>>I am using this card with Mythtv under mythdora distro
> (www.mythdora.com)
>>>>for DVB with minimal problems but I am unable too get any audio via
>>>>composite/s-video input, video works fine.
>>>>This is pretty much my last remaining problem, I've searched every
>>>>
>>mailing
>>
>>>>list I can think of and have several other people in the same boat in
>>>>varying distro's can anyone give me anything I can try, the passthrough
>>>>audio cable is plugged into my SB Live value card and I believe I have
>>>>alsa configured correctly but I could be wrong.
>>>>
>>>>Please Help!
>>>>
>>>We may need to program the GPIO for those input muxes... Please see the
>>>
>>GPIO pins section, cx2388x subsection of the v4lwiki, located at
>>http://linuxtv.org/v4lwiki ... You'll need to use regspy, which is part
>> of
>>the dscaler project, in conjunction with the DViCO windows drivers and
>>FusionHDTV application, in order to sniff the GPIO settings of the
>> windows
>>driver.  With that data, we should be able to resolve this problem for
> you.
>>
>>>I am looking at the current code, which sets gpio0 to 0x000027df ...
>>>
>>Perhaps this is inaccurate, or you have an alternate revision of this
> model.
>>Let me know what you find from regspy.
>>
>>>Good Luck,
>>>
>>>Mike Krufky




More information about the linux-dvb mailing list