[linux-dvb] compro videomate dvb-t300 problems

Hartmut Hackmann hartmut.hackmann at t-online.de
Fri Dec 16 00:46:46 CET 2005


Hi, tomas

tomas nackaerts wrote:
> hi,
> 
> when i do modprobe saa7134, i get this error:
> 
> WARNING: Error inserting ir_kbd_i2c 
> (/lib/modules/2.6.14-2-k7/kernel/drivers/media/video/ir-kbd-i2c.ko): Unknown 
> symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
> WARNING: Error inserting saa7134 
> (/lib/modules/2.6.14-2-k7/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134.ko): 
> Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
> FATAL: Error inserting saa7134_dvb 
> (/lib/modules/2.6.14-2-k7/kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134-dvb.ko): 
> Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
> 
> dmesg output: 
> 
> saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
> ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0b.0[A] -> Link [LNKD] -> GSI 3 (level, low) -> 
> IRQ 3
> saa7134[0]: found at 0000:00:0b.0, rev: 1, irq: 3, latency: 64, mmio: 
> 0xeb001000
> saa7134[0]: subsystem: 185b:c900, board: UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected]
> saa7134[0]: board init: gpio is 9509a4
> saa7134[0]: i2c eeprom 00: 5b 18 00 c9 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
> saa7134[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 86 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7134[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 03 03 ff 03 01 08 ff 00 87 ff ff ff ff
> saa7134[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7134[0]: registered device video0 [v4l2]
> saa7134[0]: registered device vbi0
> saa7134[0]: registered device dsp1
> saa7134[0]: registered device mixer1
> ir_kbd_i2c: disagrees about version of symbol ir_input_init
> ir_kbd_i2c: Unknown symbol ir_input_init
> ir_kbd_i2c: disagrees about version of symbol ir_input_nokey
> ir_kbd_i2c: Unknown symbol ir_input_nokey
> ir_kbd_i2c: disagrees about version of symbol ir_input_keydown
> ir_kbd_i2c: Unknown symbol ir_input_keydown

<snip>

> i'm running a 2.6.14 kernel and i used the latest v4l to compile the modules

This sounds like you have an incompatible mixture of old and new modules loaded.
Looks like you have an old saa7134 module but a recent ir_kbd_i2c.
If you did a "make install", this means there is a bug in the Makefile.
If you installed manually, please update the saa modules as well.
Just to clarify this: recent development is in the v4l-dvb tree. If you didn't
use it, please update to it. It is also possible that the old saa7134 module
is in an unusual location and the loader still finds this.
Please check and report what you found, so that we can correct the problem.

Best regards
    Hartmut




More information about the linux-dvb mailing list