[linux-dvb] Pinnacle 310i

bardinov at utt.fr bardinov at utt.fr
Thu Nov 17 12:19:12 CET 2005


> People have reported partial success with card type 77. SInce it is a hybrid
> board, i would like you to try card 81 from recent CVS. It also supports
> DVB-T.
>
> Good luck
>   Hartmut

Hi,

I'm trying the dvb part with 310i.
I do modprobe saa7134 card=81 and
modprobe saa7134-dvb
All seems to be good here.

But after I ran "dvbscan -n -o zap -p /usr/local/share/dvb/scan/dvb-t/fr-Reims >
channels.conf" I get this:

scanning /usr/local/share/dvb/scan/dvb-t/fr-Reims
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
initial transponder 562000000 0 2 9 3 1 0 0
initial transponder 554000000 0 2 9 3 1 0 0
initial transponder 602000000 0 2 9 3 1 0 0
initial transponder 578000000 0 2 9 3 1 0 0
initial transponder 666000000 0 2 9 3 1 0 0
initial transponder 642000000 0 2 9 3 1 0 0
>>> tune to:
562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
602000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
602000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
578000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
578000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
666000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
666000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
642000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
>>> tune to:
642000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
__tune_to_transponder:1478: ERROR: FE_READ_STATUS failed: 5 Input/output error
ERROR: initial tuning failed
dumping lists (0 services)
Done.


This is the dmesg:

tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
tda1004x: found firmware revision 0 -- invalid
tda1004x: booting from eeprom
tda1004x: found firmware revision 0 -- invalid
tda1004x: firmware upload failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed
tda1004x: pll set failed

I do ./get_dvb_firmware tda10046 and then copy the file "dvb-fe-tda10046.fw" to
/usr/local/lib/firmware/
But I didn't see any changes.

Could you tell me where is my mistake?

thanks
vince

----------------------------------------------------------------
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.




More information about the linux-dvb mailing list