[linux-dvb] Help with CAM

Dave Oxley dave at daveoxley.co.uk
Mon Aug 7 09:07:00 CEST 2006


I have a Hauppauge WinTV-NOVA-CI (SAA7146) and an SCM 2.09 Irdeto CAM. 
Austar is my provider here in Australia and all was working fine. A few 
weeks ago Austar changed something and everything stopped working. I 
started getting this from MythTV:
  72 2006-07-31 03:20:23.153 DVB#1 CA: CAM: Menu Title: IRDETO
  73 2006-07-31 03:20:23.157 DVB#1 CA: CAM: Menu SubTitle: ffff - INSERT 
VALID CARD
  74 2006-07-31 03:20:23.157 DVB#1 CA: CAM: Menu BottomText: Press OK, 
or EXIT to Quit
  75 2006-07-31 03:20:23.158 DVB#1 CA: CAM: Cancelling menu

I found a thread that suggested I needed to update the firmware on my 
CAM or purchase the newer CAM 
(http://www.scmmicro.com/dvb/dvb_cam.html#Irdeto1.11). This is the 
thread: http://www.austech.info/showthread.php?t=136822&page=1&pp=15

I attempted to upgrade the firmware, but failed to load the drivers for 
the CAM in the same way as some others in that thread also had problems 
and so I decided to purchase the newer CAM. I received the new CAM, but 
unfortunately it didn't all spring into life as I'd hoped.

It looks fine in dmesg:
tda1004x: found firmware revision 2c -- ok
dvb_ca adapter 1: DVB CAM detected and initialised successfully

Running cam_set from libdvb gives this with the new CAM:
./cam_set -a 1
Found 1CAM(s)
Using /dev/dvb/adapter1/ca0
Found 0 slots
No working CAM found within 30 seconds.

unless I make a connection using cam_test within the 30 seconds:
./cam_set -a 1
Found 1CAM(s)
Using /dev/dvb/adapter1/ca0
Found 0 slots
New connection established.
CI HANDLER: connection established
CI HANDLER: 0x3f3 0x457 0x458 0x0 0xffff 0x6 | 0x9 0x4 0x9 0xb 0xf3 0x97 ok
SysID 90b
CI HANDLER: 0x3f3 0x457 0x458 0x0 0xffff 0x6 | 0x9 0x4 0x6 0x24 0xf3 0xc9 ok
SysID 624
CI HANDLER: 0x3f3 0x457 0x458 0x0 0xffff 0x6 | 0x9 0x4 0x6 0x4 0xf3 0xc9 ok
SysID 604
state: CAM
CI HANDLER: client hung up

The old CAM gives this output and doesn't exit after 30 seconds without 
the need to make a connection using cam_test:
Found 1CAM(s)
Using /dev/dvb/adapter1/ca0
Found 0 slots
CAM: Irdeto Access   , 01, 06FF, 06FF

I have no idea where to go from here. Could someone please point me in 
the right direction? Or is this DVB-S card incompatible with this CAM?

Cheers,
Dave.



More information about the linux-dvb mailing list