[linux-dvb] TT T-1500

Sigmund Augdal Helberg sigmund at snap.tv
Tue Dec 19 16:00:48 CET 2006


On Thu, 2006-12-14 at 19:17 +0000, Nick Fearnley (Digital Media Projects
Ltd.) wrote:
> No luck again I'm afraid.
> 
> Here's the relevant kernel messages:
> 
> saa7146: register extension 'budget dvb'.
> saa7146: register extension 'budget_ci dvb'
> saa7146: founds saa7146 @ mem e0012000 (revision1, irq 24)
> (0x13c2,0x1012).
> saa7146 (0): dma buffer size 192512
> DVB: registering new adapter (TT-Budget-T-CI PCI).
> adapter has MAC addr = 00:d0:5c:04:45:07
> input: Budget-CI dvb ir receiver saa7146 (0) as /class/input/input0
> DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...
> 
> then when I enter this:
> 
> ./dvbtune -c 0 -f 722000000 -cr 3_4 -qam 16
Perhaps you got the fec or modulation wrong. For me these cards allways
managed to autodetect them. The bandwidth parameter on the other hand is
not autodetected. Make sure you get that one correct.

Regards

Sigmund Augdal
> 
> I get:
> tda1004x: setting up plls for 53MHz sampling clock
> tda1004x: found firmware revision 20 -- ok
> Using DVB card "Philips TDA10046H DVB-T"
> tuning DVB-T (in United Kingdom) to 722000000 Hz
> polling....
> Getting frontend event
> FE_STATUS:
> polling....
> polling....
> 
> I have also tried adding 166Khz, so 722166000
> and using 0,1 and 2 for the inversion
> 
> 
> So I can't see a problem other than that.  I know the signal is good.
> 
> Nick
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: raymond mantchala [mailto:rmantchala at streamvision.fr]
> Sent: Tue 12/12/2006 5:13 PM
> To: Nick Fearnley (Digital Media Projects Ltd.)
> Cc: linux-dvb at linuxtv.org
> Subject: Re: [linux-dvb] TT T-1500
> 
> Nick Fearnley (Digital Media Projects Ltd.) wrote:
> >
> > As discussed previously on this list I too have the tuning problem
> > with the TT T-1500 card.
> >
> > I have tried adding 166Mhz to the frequency, I have tried removing
> the
> > jumper on the board for active antenna, I have tried inverting the
> > inversion! No luck. I can tune straight away on a Nova-T. I am
> certain
> > the drivers are valid - I get valid firmware upload messages from
> the
> > kernel.
> >
> > Any ideas?
> >
> >
> ------------------------------------------------------------------------
> >
> > _______________________________________________
> > linux-dvb mailing list
> > linux-dvb at linuxtv.org
> > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> Hello Nick,
> 
> We are using this card in our products. The mistake you are doing is
> to
> add 166 Mhz. You need to add 166 khz.
> And if it doesn't work, try to invert the inversion.
> 
> Regards,
> Raymond.
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb




More information about the linux-dvb mailing list