[linux-dvb] HELP: DigitalNow Dual USB tuner problem

Ng Theng Kiat htpc at treblid.dyndns.org
Wed Mar 1 06:20:28 CET 2006


Mark Callaghan wrote:

>Could it be an incorrect frequency for the SBS carrier? I had a similar
>problem in Perth.
>  
>
I have absolutely no idea actually. I've gone back to kernel 2.6.14 
series, used Mercurial version of linuxtv and still can't get this to work.

I think the freq for SBS is correct. What freq are you on for SBS? I'm 
using 536500000hz. My 4 tuners are as follows:
---
2006-03-01 13:10:38.378 DVB#0 Using DVB card 0, with frontend 'Twinhan 
VP7045/46 USB DVB-T'.
2006-03-01 13:10:38.882 DVB#1 Using DVB card 1, with frontend 'Twinhan 
VP7045/46 USB DVB-T'.
2006-03-01 13:10:38.890 DVB#2 Using DVB card 2, with frontend 'DST DVB-T'.
2006-03-01 13:10:39.198 DVB#3 Using DVB card 3, with frontend 'DST DVB-T'.
---

tzap output. As you can see, the 2nd VP7045 USB tuner can't work with 
SBS only, other channels works fine.):

---
~# tzap -a 0 -c /home/mythtv/.xine/channels.conf  -f 0 "SBS DIGITAL 1"     
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 536500000 Hz
video pid 0x00a1, audio pid 0x0051
status 00 | signal 3000 | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 1f | signal b2a7 | snr cccc | ber 00000000 | unc 00000000 | 
FE_HAS_LOCK
status 1f | signal a2a5 | snr c9c9 | ber 00000000 | unc 00000000 | 
FE_HAS_LOCK

~# tzap -a 1 -c /home/mythtv/.xine/channels.conf  -f 0 "SBS DIGITAL 1"     
using '/dev/dvb/adapter1/frontend0' and '/dev/dvb/adapter1/demux0'
tuning to 536500000 Hz
video pid 0x00a1, audio pid 0x0051
status 00 | signal 3000 | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 05 | signal 82ae | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 01 | signal a2af | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 05 | signal b2a7 | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |

~# tzap -a 2 -c /home/mythtv/.xine/channels.conf  -f 0 "SBS DIGITAL 1"     
using '/dev/dvb/adapter2/frontend0' and '/dev/dvb/adapter2/demux0'
tuning to 536500000 Hz
video pid 0x00a1, audio pid 0x0051
status 1f | signal 3900 | snr 5d00 | ber b7f06bd0 | unc bff13624 | 
FE_HAS_LOCK
status 1f | signal 3800 | snr 5f00 | ber b7f06bd0 | unc bff13624 | 
FE_HAS_LOCK

~# tzap -a 3 -c /home/mythtv/.xine/channels.conf  -f 0 "SBS DIGITAL 1"     
using '/dev/dvb/adapter3/frontend0' and '/dev/dvb/adapter3/demux0'
tuning to 536500000 Hz
video pid 0x00a1, audio pid 0x0051
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber b7f08bd0 | unc bfe14824 |
status 1f | signal 3900 | snr 5c00 | ber b7f08bd0 | unc bfe14824 | 
FE_HAS_LOCK
status 1f | signal 3900 | snr 5b00 | ber b7f08bd0 | unc bfe14824 | 
FE_HAS_LOCK
status 1f | signal 3900 | snr 5c00 | ber b7f08bd0 | unc bfe14824 | 
FE_HAS_LOCK

---
I have installed WindowsXP on this machine, and verified that the both 
USB tuners tune in to SBS in Windows XP. Any more ideas? 
I have absolutely no idea what is wrong here, I know it's probably not 
hardware. But which aspect of software (kernel, dvbcore, etc) is causing 
this problem?

Would be eternally greatful for any gurus who can help me figure out 
this one.

Regards,
Tj



More information about the linux-dvb mailing list