[linux-dvb] typhoon usb dvb-t card low signal

Bertrand Marquis bertrand.marquis at gmail.com
Sun Mar 5 16:19:09 CET 2006


Hi,

forgot to respond to one question, see below:

Le Dimanche 5 Mars 2006 16:04, Patrick Boettcher a écrit :
> On Sun, 5 Mar 2006, Bertrand Marquis wrote:
> > I have gone a little bit deeper using an usb sniffer under windows to be
> > able to compare what is done by the linux and the windows driver.
> >
> > It seems that the pid filters set by windows are a little bit different
> > which can result in less transfert under windows.
> > So here are the packets i have under windows:
> > - 05 : reset pid table
> > - 04 00 00 00
> > - 04 01 12 00
> > - 04 02 e0 00
> > - 04 03 e1 00
> > - 04 04 e2 00
> > - 04 06 e7 00
> >
> > and under linux:
> > - 04 00 31 01
> > - 04 01 32 01
> > - 04 02 00 00
> > and there is no reset of the pid table.
>
> the reset is not important. Only at channel change and there it is done.
>
> > Can someone explain if this can be the reason and how can i solve this ?
>
> in windows the application just receives more PIDs at the same time, don't
> know why.
>
> > Le Samedi 4 Mars 2006 12:08, Bertrand Marquis a écrit :
> >> Hi everyone,
> >>
> >> I'm still trying to make my  typhoon dvb-t usb box card work and i was
> >> wondering if that could help:
> >>
> >> The output of dvbtraffic with tzap running in one channel is:
> >> [bma at localhost ~]$ dvbtraffic
> >> 0000     3 p/s     0 kb/s     4 kbit
> >> 0131  1400 p/s   257 kb/s  2105 kbit
> >> 0132   103 p/s    18 kb/s   155 kbit
> >> 2000  1507 p/s   276 kb/s  2266 kbit
> >> -PID--FREQ-----BANDWIDTH-BANDWIDTH-
> >>
> >> Shouldn't i have more entries ?
>
> No. When you start tzap it only requests the pid for audio and video
> stored in your channels.conf.
>
> In fact this output looks very normal, that the bandwidth of the video is
> low, but as this is only a snapshot of dvbtraffic this can be normal.
>
> I really cannot explain why you cannot play the video.
> 
> Did you try with storing it in a file and play it afterwards?
>

Yes i tried to store the video to a file and then play it. But i am still 
missing some parts of the image and the sound is only noises, it is exactly 
the same behaviour as when mplayer is playing before the buffer became empty.

Bertrand

> regards,
> Patrick.
>
> --
>    Mail: patrick.boettcher at desy.de
>    WWW:  http://www.wi-bw.tfh-wildau.de/~pboettch/

	

	
		
___________________________________________________________________________ 
Nouveau : téléphonez moins cher avec Yahoo! Messenger ! Découvez les tarifs exceptionnels pour appeler la France et l'international.
Téléchargez sur http://fr.messenger.yahoo.com




More information about the linux-dvb mailing list