[linux-dvb] Compro VideoMate DVB-T300 auto detect problem - suggested code fix

Hartmut Hackmann hartmut.hackmann at t-online.de
Wed Mar 29 00:08:52 CEST 2006


Hi, James

James Lawrence wrote:
> Hi Hartmut,
> 
> I started again from the top with yet another clean install of  gentoo. 
> This time the kernel version was 2.6.15r7.
> This time, when I modprobe saa7134 the card is recognized correctly  
> with PCI ID of 185b:c900, with NO CODE MODs.
> I have not yet tested to see if the cards actually work - I will post  
> another reply only if they do not.
> I have not yet checked the remote control issue as I have not yet got  
> that far. I will post a reply to that message when I have tested it.
> 
> I recommend that you do not make the patch I previously suggested as  
> both my cards are now correctly recognized. There is obviously  
> something else weird going on that I don't understand ... it is very  
> odd that I should see the same erroneous behavior for OSS SuSE 10.0  64 
> bit and for Gentoo compiled for AMD64, then have it behave  correctly 
> when I reinstall Gentoo, still targeted at AMD64.
> 
> Regards,
> James.
> 
> On 14/03/2006, at 9:56 AM, Hartmut Hackmann wrote:
> 
>> Hi, James
>>
>> James Lawrence wrote:
>>
>>> Hi,
>>> I have two Compro VideoMate DVB-T300 cards installed in my  computer. 
>>> The saa7134 drivers do not recognize them correctly. I  have had to 
>>> make code modifications to get the drivers to  recognize them, as 
>>> shown below.  Has anyone else experienced this?
>>> If you look closely, you will see that the PCI ID of both cards is  
>>> identical: 1850:0000. This is odd - Compro's subvendor ID is 185B  
>>> not 1850 and 0000 is a strange subdevice ID.
>>> My computer configuration is:
>>> AMD64 CPU
>>> Gigabyte GA-K8NSC-939 motherboard with NFORCE3 chipset
>>> Gentoo Linux with 2.6.15r5 kernel
>>>  - I got the same result previously when trying with 64 bit SuSE  OSS 
>>> 10.0 with a 2.6.13 kernel and drivers compiled from the v4l- dvb 
>>> repository.
>>
>> <snip>
>> Funny that nobody replied...
>> I put your patch to my personal repository and will ask Mauro to  pull 
>> soon.
>> I can't do much on the remote control issue - due to lack of hardware.
>>

I forgot to reply, right?
Ok, I removed the patch from the repository.

Thanks for the info.
    Hartmut



More information about the linux-dvb mailing list