[linux-dvb] No frontend with Nova-t stick

Dave Leatherdale dave at leatherdale.net
Wed Nov 15 00:35:11 CET 2006


Hi

I recently got a few of the Hauppauge nova-t stick devices. I tried using
the latest source from http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb and the /~pb/v4l-dvb
trees but I always get "no frontend was attached". I'm running Ubuntu 6.10
powerpc on a mac mini.

dmesg output:
[  611.770214] usb 2-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address
8
[  611.903803] usb 2-2: configuration #1 chosen from 1 choice
[  611.904072] dvb-usb: found a 'Hauppauge Nova-T Stick' in cold state, will
try to load a firmware
[  611.942956] dvb-usb: downloading firmware from file
'dvb-usb-dib0700-01.fw'
[  612.120666] dib0700: firmware started successfully.
[  612.622218] dvb-usb: found a 'Hauppauge Nova-T Stick' in warm state.
[  612.622320] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the
software demuxer.
[  612.622940] DVB: registering new adapter (Hauppauge Nova-T Stick).
[  612.816267] dvb-usb: no frontend was attached by 'Hauppauge Nova-T Stick'
[  612.816285] dvb-usb: Hauppauge Nova-T Stick successfully initialized and
connected.

I assume the numbers on the device itself have some sort of meaning so the
first line is:
M/R:70001/A1B5  #3006
The second line changes between devices but its along the lines of
000DFE0A84D2       LF

Can I provide any additional information or help in order to help work out
why this doesn't work?

Many thanks,
Dave





More information about the linux-dvb mailing list