[linux-dvb] HD3000 (cx88) and GA-965P-DS3 Problem.

Joshua Prismon joshua.prismon at gmail.com
Sun Oct 15 06:06:38 CEST 2006


I recently replaced my Asus A8N-Sli deluxe board with a Gigabyte
GA-965p-DS3 board with a Duo 2 Core 6300 (965P + ICH8). I used the
same kernel and OS as I was using before (Debian Ubuntu Edgy Eft
2.6.17-10).

Two things broke (and I am not sure why). LM sensors and ATSC half
(!!) of the PCHDTV card shows up. (This is the same kerrnel and setup
as I was running before. I also built a new kernel to see if that
would fix things). The NTSC functionality works fine.

 The system is running Ubuntu Edgy Eft.

 dmesg | grep -i cx

 [   20.632345] cx2388x v4l2 driver version 0.0.6 loaded
 [   20.632416] CORE cx88[0]: subsystem: 7063:3000, board: pcHDTV
HD3000 HDTV [card=22,autodetected]
 [   20.788941] cx88[0]/0: found at 0000:05:00.0, rev: 5, irq: 21,
latency: 32, mmio: 0xf0000000
 [   20.807367] tuner 0-0043: chip found @ 0x86 (cx88[0])
 [   20.810505] tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (cx88[0])
 [   20.824072] cx88[0]/0: registered device video0 [v4l2]
 [   20.824093] cx88[0]/0: registered device vbi0
 [   20.824108] cx88[0]/0: registered device radio0

 If I try to manually insert the cx88-dvb module I get:
 [ 2037.545219] cx2388x cx88-mpeg Driver Manager version 0.0.6 loaded
 [ 2037.548752] cx2388x dvb driver version 0.0.6 loaded
 [ 2037.548757] cx8802_register_driver() ->registering driver type=dvb
access=shared

No cx88-dvb is loaded. When I try to load it:

mediacore:~> sudo /sbin/modprobe cx88-dvb
FATAL: Error inserting cx88_dvb
(/lib/modules/2.6.19-rc1-mm1conroe/kernel/drivers/media/video/cx88/cx88-dvb.ko):
No such device

I have tried using the head version of DVB, and updating the kernel to
the newest -mm patch, with no luck at all. Any ideas on how to debug
this or fix this problem?



More information about the linux-dvb mailing list