[linux-dvb] Tuning problems with Lifeview FlyDVB-T LR301

Adam Charrett ajmcharrett at hotmail.com
Fri Sep 1 23:41:53 CEST 2006


Hi,

Thanks for the suggestion I tried that, but it still doesn't make any 
difference.
I forgot to mention last time, but if I wait a reasonable long period of 
time 5 - 10 minutes I can then tune to QAM64 multiplex again.

Thanks

Adam

>From: Nico Sabbi <nicola_sabbi at fastwebnet.it>
>To: linux-dvb <linux-dvb at linuxtv.org>
>Subject: Re: [linux-dvb] Tuning problems with Lifeview FlyDVB-T LR301
>Date: Fri, 01 Sep 2006 22:03:16 +0200
>
>Adam Charrett wrote:
>
>>Hi,
>>
>>I am having problems getting my FlyDVB-T to lock onto QAM64 signals. It 
>>will occasionally lock onto the multiplex using tzap, but if I then quit 
>>tzap and try again it won't lock, ever. I'm not having this problem with 
>>QAM16 signals and it doesn't appear to be a problem under Windows (dual 
>>boot machine), which makes me suspect the LinuxDVB drivers.
>>I am using version 7a0daff8ed2c.
>>
>>The following is the dump of the kernel messages when the dvb driver is 
>>loaded:
>>
>>Linux video capture interface: v2.00
>>saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
>>ACPI: PCI Interrupt 0000:04:0a.0[A] -> Link [LNKC] -> GSI 18 (level, low) 
>>-> IRQ 58
>>saa7134[0]: found at 0000:04:0a.0, rev: 1, irq: 58, latency: 32, mmio: 
>>0xfeafdc00
>>saa7134[0]: subsystem: 5168:0301, board: LifeView FlyDVB-T / Genius 
>>VideoWonder DVB-T [card=86,autodetected]
>>saa7134[0]: board init: gpio is 10000
>>input: saa7134 IR (LifeView FlyDVB-T / as /class/input/input9
>>saa7134[0]: i2c eeprom 00: 68 51 01 03 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
>>saa7134[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 86 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7134[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 ff 01 03 08 ff 01 08 ff ff ff ff
>>saa7134[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7134[0]: i2c eeprom 40: ff 1b 00 c0 ff 10 01 01 ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7134[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7134[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7134[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7134[0]: registered device video0 [v4l2]
>>saa7134[0]: registered device vbi0
>>DVB: registering new adapter (saa7134[0]).
>>DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...
>>
>>Any help would be much appreicated as I have 2 of these cards in 2 
>>different  machines and they both show this problem.
>
>
>try to set all tuning parameters except frequency and bandwidth to AUTO
>
>_______________________________________________
>linux-dvb mailing list
>linux-dvb at linuxtv.org
>http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb





More information about the linux-dvb mailing list