[linux-dvb] Skystar 2 Rev. 2.6D receiving no data

Stefan Lucke stefan at lucke.in-berlin.de
Sun Sep 17 22:40:12 CEST 2006


On Sonntag 17 September 2006 22:09, Patrick Boettcher wrote:
> Hi Stefan,
> 
> On Sun, 17 Sep 2006, Stefan Lucke wrote:
> > On Samstag 16 September 2006 19:53, Stefan Lucke wrote:
> > > Hi,
> > >  with my new skystar2 2.6D I've a problem when for some reason a reception from
> > > for example Pro7 (astra 19.2e) gets in trouble. Vdr reports:
> > > Sep 16 19:34:32 jarada jarada vdr: [14014] TS buffer on device 1 thread started (pid=13788, tid=14014)
> > > Sep 16 19:34:33 jarada jarada vdr: [13792] frontend 0 lost lock on channel 1017, tp 212480
> > > Sep 16 19:34:33 jarada jarada vdr: [13792] frontend 0 regained lock on channel 1017, tp 212480
> > > Sep 16 19:34:53 jarada jarada vdr: [13792] frontend 0 lost lock on channel 1017, tp 212480
> > > Sep 16 19:34:53 jarada jarada vdr: [13792] frontend 0 regained lock on channel 1017, tp 212480
> > > 
> > > When this happens, it is impossible to tune to other channels like ARD, .. .
> > > Femon reports then for ARD: SNR 0xbfda 75% , BER = 0
> > > 
> > > Only restarting vdr resolves this issue.
> > 
> > My problem is not the bad reception quality. At the moment roubles start,
> > I've a non zero BER values.
> > The problem is that other channels, which worked previously, now don't work anymore.
> > A search in the archive lead me to the thread: Air/SkyStar2 IRQ stop (partial) fix 
> > 
> > Is it possible that we/I have this problem again ?
> 
> No. The IRQ stop problem has nothing to do with the reception it is simply 
> a data transfer problem. 

As I said: the reception is not my problem. At the moment this happens I looked
at Pro7 (dect issue I know) and had a bad picture. Ffmpeg reported a lots of errors.
femon showed non zero BER. Then I switched to ARD and had zero BER. So I think
tuning to ARD was successful. Tuning back to Pro7 brings non zero BER again.
I could could toggle between them with same behavior of BER.
That makes me think of: the data transfer just did not start.

One time it recovered. There was a vdr retune followed by a manual retune.
This behavoiur sound similar to Halim Sahin's response from 2005-06-24 20:02 .
Quote:
> > Now it seems the skystar2 gets a new signal after zaping very fast 
> > through the list in vdr.


> 
> Your problem sounds different. And to be honest, I have no clue what could 
> be the cause. How "new" is this card? Maybe it is broken.

The card is new. It arrived on friday.

-- 
Stefan Lucke



More information about the linux-dvb mailing list