[linux-dvb] SONY VAIO VGN-AR21MR TV-tuner (AVerMedia M115S) don't work

hermann pitton hermann-pitton at arcor.de
Thu Jul 12 23:16:37 CEST 2007


Hi Oleg,

Am Donnerstag, den 12.07.2007, 11:57 +0400 schrieb "Oleg Anisimov (Олег
Анисимов)":
> Hi all!
> 
> I'm buy Sony laptop VAIO VGN-AR21MR and install Debian 4.0 (Etch)
> onto him. That laptop have a built-in hybrid TV-tuner based on
> Phillips SAA713X chipset, named as AVerMedia Hybrid TV card M115S.
> During booting a Linux kernel saa7134 module is loaded automatically
> and these shown in dmesg (kernel 2.6.22):
> 
> saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
> saa7133[0]: found at 0000:0a:04.0, rev: 209, irq: 23, latency: 64, mmio: 
> 0xd2006800
> saa7133[0]: subsystem: 1461:e836, board: UNKNOWN/GENERIC 
> [card=0,autodetected]
> saa7133[0]: board init: gpio is 8600004
> saa7133[0]: i2c eeprom 00: 61 14 36 e8 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
> saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff ff ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 02 01 01 03 08 ff 00 00 ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 65 00 ff c2 00 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
> saa7133[0]: registered device vbi0
> 
> But tvtime or any other application dont shown a channels.
> And tvtime-scanner shown only "No signal" message during
> tv-channel scanning. In tvtime settings available only
> "default" signal source.
> 
> Googling give me several results about similar problem and
> solving theirs:
> http://doc.ubuntu-fr.org/materiel/avermediam115
> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=397164
> 
> I'm compile and install modules from v4l-dvb-experimental
> and trying load saa7134 module with a card=119 option and
> subsystem: 1461:e836 identify as AVerMedia M115 card, but
> that also no give effect. Tuner still don't work.
> 
> Anybody can help me?

you seem to have a XCeive 3028 tuner at 0x61.

Jump over to Markus and the other guys hacking on it at
http://mcentral.de

You need correct firmware and there might be more to know,
but they always had great user support and that should not be affected
by the pottery unfortunately still falling out of the skies here.

Hermann





More information about the linux-dvb mailing list