[linux-dvb] WinTV HVR-1300 MCE edition not working

Manfred Haelters manfred at haelters.be
Sat Mar 17 15:37:31 CET 2007


>
> It looks like the I2C gate on the demod is closed, and the tuning code
> is unable to reprogram the tuner. I don't know why off hand, I've never
> used radio personally.
>
> It also looks like the demod is also not responding to i2c read requests.
>
> After this error occurs, does DVB-T and/or analog tv work correctly? Ie.
> Does the problem clear itself.


No, I first checked that I was able to see DVB-T, and that worked without
problems. Then I've started gnomeradio, and the errors were back into the
dmesg. I've tried to restart the TV, but this gives now also :
[ 7744.066068] cx22702_readreg: readreg error (ret == -121)
[ 7744.066416] cx22702_writereg: writereg error (reg == 0x0b, val == 0x00,
ret == -121)
[ 7744.066765] cx22702_readreg: readreg error (ret == -121)
[ 7744.067116] cx22702_writereg: writereg error (reg == 0x0c, val == 0x40,
ret == -121)

However, I see only error messages for cx22702. Next I tried to unload the
cx22702 module and to reload it. To remove it I also had to remove cx88_dvb.
The modprobe failed however:

[ 7957.052276] cx8802_unregister_driver() ->unregistering driver type=dvb
[ 7957.052283] CORE cx88[0]: subsystem: 0070:9600, board: Hauppauge
WinTV-HVR1300 DVB-T/Hybrid MPEG Encoder [card=56]
Unload

Tried to launch gnome-radio:
[ 8008.391208] tda9887 2-0043: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
[ 8008.391647] tuner 2-0061: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
[ 8008.395280] tda9887 2-0043: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
[ 8008.395700] tda9887 2-0043: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
[ 8008.396122] tuner 2-0061: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
[ 8008.399158] tda9887 2-0043: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
[ 8008.399585] tda9887 2-0043: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
[ 8008.400005] tuner 2-0061: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
[ 8011.129912] tda9887 2-0043: i2c i/o error: rc == -121 (should be 4)
modprobe cx88_dvb:
[ 8038.842489] cx2388x dvb driver version 0.0.6 loaded
[ 8038.842496] cx8802_register_driver() ->registering driver type=dvb
access=shared
[ 8038.842501] CORE cx88[0]: subsystem: 0070:9600, board: Hauppauge
WinTV-HVR1300 DVB-T/Hybrid MPEG Encoder [card=56]
[ 8038.842783] cx88[0]/2: cx2388x based dvb card
[ 8038.855169] cx22702_readreg: readreg error (ret == -121)
[ 8038.855196] cx88[0]: frontend initialization failed
[ 8038.855199] cx8802_dvb_probe dvb_register failed err = -1
[ 8038.855201] cx8802_register_driver() ->probe failed err = -1


modprobe failed with: FATAL: Error inserting cx88_dvb
(/lib/modules/2.6.20-11-generic/kernel/drivers/media/video/cx88/cx88-dvb.ko):
No such device


Could be a GPIO issue which I could look into. Let me know the the
> answer to the above question.


I'm running AMD64 on Ubuntu (both edgy and Feist) and have Gentoo available
if needed.
Let me know what info you need ...

Manfred




-- 
---
Manfred Haelters
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/attachments/20070317/b6079201/attachment.htm


More information about the linux-dvb mailing list