[linux-dvb] Problems with Terratec Cinergy 1200 DVB-T (tda10046_attach())

Oliver Endriss o.endriss at gmx.de
Sun Nov 11 20:47:12 CET 2007


Oliver Haag wrote:
> Hi,
> 
> I've bought the Terratec Cinergy 1200 DVB-T and have problems to get it 
> running.
> 
> I'm using Kubuntu Gutsy (amd64) with the 2.6.23.1 vanilla kernel (The 
> official kernel in the repos is very very buggy, so I don't want to try 
> it out there). Tried adding the modules in menuconfig and building them 
> as described here 
> http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/How_to_install_DVB_device_drivers 
> too. I always get the same error in dmesg:
> 
> saa7146: register extension 'budget_av'.
> ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] enabled at IRQ 18
> ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 18 (level, 
> low) -> IRQ
>  18
> saa7146: found saa7146 @ mem ffffc20000aaec00 (revision 1, irq 18) 
> (0x153b,0x115
> 7).
> saa7146 (0): dma buffer size 192512
> DVB: registering new adapter (Terratec Cinergy 1200 DVB-T)
> adapter failed MAC signature check
> encoded MAC from EEPROM was 
> ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:f
> f:ff:ff
> bttv: driver version 0.9.17 loaded
> bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
> nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
> KNC1-0: MAC addr = 00:0a:ac:01:e7:02
> DVB: Unable to find symbol tda10046_attach()

This is the problem. See below.

> budget-av: A frontend driver was not found for device 1131/7146 
> subsystem 153b/1157
> budget-av: ci interface initialised.
> 
> It looks like the tda1004x-module is missing, but it isn't. It's also 
> loaded:
> Module                  Size  Used by
> tda1004x               16900  0
> lp                     11912  0
> budget_av              21120  0
> saa7146_vv             46912  1 budget_av
> videobuf_dma_sg        13444  2 bttv,saa7146_vv
> videobuf_core          17028  3 bttv,saa7146_vv,videobuf_dma_sg
> budget_core            11524  1 budget_av
> dvb_core               76116  2 budget_av,budget_core
> videodev               27456  2 bttv,saa7146_vv
> v4l2_common            19968  4 bttv,compat_ioctl32,saa7146_vv,videodev
> v4l1_compat            13316  3 bttv,saa7146_vv,videodev
> saa7146                17480  3 budget_av,saa7146_vv,budget_core
> ttpci_eeprom            4352  1 budget_core
> 
> The frontend device-node is missing, everything else is there:
> $ ls /dev/dvb/adapter0/
> ca0  demux0  dvr0  net0
> 
> Also installed WinXP to try it out there and it's working fine, so it's 
> no hardware-problem.
> 
> 
> Is this a bug (probably only on amd64 kernels) or am I just too stupid 
> and did forget something?

Please make sure that you do not mix modules from the kernel with
modules from the v4l tree. This may cause all kind of problems.

First unload all modules, then insmod tda1004x and the other modules
from the v4l directory.

CU
Oliver

-- 
----------------------------------------------------------------
VDR Remote Plugin 0.4.0: http://www.escape-edv.de/endriss/vdr/
----------------------------------------------------------------



More information about the linux-dvb mailing list