[linux-dvb] New Card: Compro VideoMate S300/S350 DVB-S

richard (MQ) osl at 16hd.freeserve.co.uk
Mon Sep 3 09:09:02 CEST 2007


Hi Jan,

Yes, I bought it because it was listed at linuxtv.org
(http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-T_PCI_Cards) and surprised /
disappointed that it doesn't go. It's likely something I'm doing wrong,
maybe the same applies to you (since the message is exactly the same)?

The OpenSuSE config tool 'YaST' sees it and thinks it's OK but doesn't
find any stations. When I look in the logs I see this message "frontend
initialization failed", same when I rmmod it and reload by hand.

I'm at work right now so can't look at teh board to see which
demodulator, I'll do so tonight and report back. BTW though this is a
DVB-T card, not DVB-S.

Cheers
Richard (MQ)

Jan D. Louw wrote:
> Hi Richard,
> 
> Strange, the Compro VideoMate T200 is listed as a saa7134 supported card 
> (cards #70 or #71 I think). Just for interest sake, do you know which 
> demodulator chip the T200 uses? I'd like to compare this with the 
> ZL10313 used by the S300.
> 
> BTW, I did my S300 tests with Mandriva 2007.1 x86_64, with kernel 
> 2.6.17-14mdvcustom
> 
> Regards
> JD
> 
> 
> Richard (MQ) wrote:
>> Hi List,
>>
>>> What is needed to add support for the Compro VideoMate S300/S350 DVB-S 
>>> budget card?
>>>
>>> Below is the output of 'lspci -v -nn':
>>>
>>> 07:00.0 Multimedia controller [0480]: Philips Semiconductors SAA7130 
>>> Video Broadcast Decoder [1131:7130] (rev 01)
>>>         Subsystem: Compro Technology, Inc. Unknown device [185b:c900]
>>>         Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 66
>>>         Memory at 51104800 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
>>>         Capabilities: [40] Power Management version 1
>>>
>>> The card is uses the Philips SAA7130 PCI bridge with a ZL10313
>>> demodulator/frontend chip, which the DVB wiki says is closely related to 
>>> the mt312 demodulator.
>>>
>>> It is not clear to me how to specify the mt312 tuner, and 'modprobe
>>> saa7134-dvb' fails with 'saa7130[0]: frontend initialization failed' 
>>> when loading the wrong (mt532) frontend dependency.
>> I get very similar behaviour from a Compro VideoMate DVB-T200, also
>> using SAA713x bridge - dmesg reports "saa7130[0]/dvb: frontend
>> initialization failed" when loading saa7134-dvb
>>
>> Any pointers gratefully received.
>>
>> BTW - previously tried in OpenSuSE 10.2, kernel 2.6.18.8 - currently in
>> 10.3 beta 2, kernel 2.6.22.3
>>
>> Cheers,
> 
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> 
> 




More information about the linux-dvb mailing list