[linux-dvb] KNC TV Station DVR Tuner Sound Issue

Frederic CAND frederic.cand at anevia.com
Tue Apr 29 11:11:21 CEST 2008


Frederic CAND a écrit :
> Dear all,
> 
> I recently had to change v4l drivers to support my WinTV HVR 1300.
> I have issues making my HVR work but that's not the point here.
> My problem is that since I updated kernel + drivers, I can't manage to 
> make sound work when I'm using the tuner input. Sound jack input works 
> when I'm using SVideo or Composite Video, but not when I'm using tuner.
> 
> Here are the options I'm using
> tuner : port2=0
> saa7134: oss=1 disable_ir=1
> saa7134-oss: rate=48000
> 
> # lsmod
> Module                  Size  Used by
> r8169                  17360  0
> e100                   23556  0
> cx8802                 10372  0
> firmware_class          4032  0
> cx2341x                 8516  0
> cx8800                 19256  0
> cx88xx                 49636  2 cx8802,cx8800
> i2c_algo_bit            3908  1 cx88xx
> tveeprom               11472  1 cx88xx
> btcx_risc               2376  3 cx8802,cx8800,cx88xx
> saa7134_oss             9416  0
> saa7134_empress         4292  0
> saa6752hs               7180  0
> saa7134                95820  2 saa7134_oss,saa7134_empress
> video_buf              13444  6 
> cx8802,cx8800,cx88xx,saa7134_oss,saa7134_empress,saa7134
> compat_ioctl32           512  2 cx8800,saa7134
> ir_kbd_i2c              3856  1 saa7134
> ir_common              22788  3 cx88xx,saa7134,ir_kbd_i2c
> videodev               22464  4 cx8800,cx88xx,saa7134_empress,saa7134
> v4l1_compat            12100  2 saa7134,videodev
> tuner                  48424  0
> v4l2_common            11392  7 
> cx2341x,cx8800,cx88xx,saa7134_empress,saa7134,videodev,tuner
> hwmon_vid               1856  0
> via686a                 8328  0
> i2c_isa                 1408  1 via686a
> i2c_core               12560  9 
> cx88xx,i2c_algo_bit,tveeprom,saa6752hs,saa7134,ir_kbd_i2c,tuner,via686a,i2c_isa
> ipt_REJECT              2048  3
> iptable_filter           960  1
> ip_tables               7176  1 iptable_filter
> 
> 
> With this I have sound only when selecting SVideo or Composite input, 
> but not when in tuner mode. Anyone has a clue ?
> 

I'm using kernel 2.6.22.19, btw

-- 
CAND Frederic
Product Manager
ANEVIA



More information about the linux-dvb mailing list