[linux-dvb] HVR 4000 recomneded driver and firmware for VDR 1.7.0

Hans Werner HWerner4 at gmx.de
Wed Aug 27 19:49:27 CEST 2008


> Goga,
> as you can see in your own log above, szap2 does not correctly parse the
> APID and SID from 
> your channels.conf file. This does matter if you want to use the szap2 -p
> option [add pat and pmt
> to TS recording (which also implies the -r option)]. get_pmt_pid does not
> get the correct
> value.
> 
> The following channels.conf.fixed works better (format VPID:APID:SID) ,
> but perhaps it would
> be best to fix the parsing in szap2 instead.
> 
> ANIXE HD:11914:hC910M2O35S1:S19.2E:27500:1535:1539:132:133:6:0
> arte HD:11361:hC23M5O0S1:S19.2E:22000:6210:6221:11120:1:1011:0
> ASTRA HD+:11914:hC910M2O35S1:S19.2E:27500:1279:1283:131:133:6:0
> 
> $ szap2 -c ~/channels.conf.fixed -H -p -n3
> 
> reading channels from file '/home/hans/channels.conf.fixed'
> zapping to 3 'ASTRA HD+':
> delivery DVB-S2, modulation QPSK
> sat 0, frequency 11914 MHz H, symbolrate 27500000, coderate 9/10, rolloff
> 0.35
> vpid 0x04ff, apid 0x0503, sid 0x0083
> using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
> ** get_pmt_pid returned : 100
> status 1f | signal  77% | snr  50% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
> status 1f | signal  77% | snr  50% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
> ...
> 
> then watch the channel with:
> $ mplayer - < /dev/dvb/adapter0/dvr0
> 

There still seems to be a problem though. All three FTA HD channels lock, but only Arte HD plays properly in mplayer.  Mplayer crashes after less than a second for Anixe HD and Astra HD+ :

Playing testfile_anixe.ts.
TS file format detected.
VIDEO H264(pid=1535) AUDIO A52(pid=1539) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 132
FPS seems to be: 25.000000
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52
Using SSE optimized IMDCT transform
Using MMX optimized resampler
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
Selected audio codec: [a52] afm: liba52 (AC3-liba52)
==========================================================================
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[h264 @ 0xbc0b40]number of reference frames exceeds max (probably corrupt input), discarding one
[h264 @ 0xbc0b40]number of reference frames exceeds max (probably corrupt input), discarding one
[h264 @ 0xbc0b40]number of reference frames exceeds max (probably corrupt input), discarding one
[h264 @ 0xbc0b40]number of reference frames exceeds max (probably corrupt input), discarding one


Does anyone know what is wrong? Audio only sounds fine.

Hans
-- 
Release early, release often.

Psssst! Schon das coole Video vom GMX MultiMessenger gesehen?
Der Eine für Alle: http://www.gmx.net/de/go/messenger03



More information about the linux-dvb mailing list