[linux-dvb] Any chance of help with v4l-dvb-experimental / Avermedia A16D please?

Richard (MQ) osl2008 at googlemail.com
Thu Feb 7 21:29:15 CET 2008


Richard (MQ) wrote:
> Mauro Carvalho Chehab wrote:
>> "Richard (MQ)" <osl2008 at googlemail.com> wrote:
>>>> tuner: Unknown parameter `tuner_xc2028'
>> Hmm... I suspect you did something wrong at modprobe.conf.local. It seems that
>> it is using tuner_xc2028 as a parameter to tuner module.
>>
>> What we need is to have a parameter "debug=1" to both tuner an tuner-xc2028
>> modules.
> 
> I thought I just pasted your lines straight in...
> 
> I'll have another try tonight, maybe something is mis-typed. If I load
> with modprobe -v it will show the options being used.

After booting:
DevBox2400:~ # rmmod tuner tuner-xc2028 saa7134 tuner-simple tuner-types
DevBox2400:~ # modprobe -vv tuner
insmod /lib/modules/.../media/video/tuner-types.ko
insmod /lib/modules/.../media/video/tuner-simple.ko
insmod /lib/modules/.../media/video/tuner-xc2028.ko debug=1
insmod /lib/modules/.../media/video/tuner.ko debug=1
DevBox2400:~ # modprobe -vv saa7134
insmod /lib/modules/.../kernel/drivers/media/video/saa7134/saa7134.ko

but /var/log/messages shows no sign of the debug messages:

Feb  7 20:08:49 DevBox2400 kernel: saa7130/34: v4l2 driver version
0.2.14 loaded
Feb  7 20:08:49 DevBox2400 kernel: saa7133[0]: found at 0000:00:0d.0,
rev: 209, irq: 20, latency: 32, mmio: 0xe2000000
Feb  7 20:08:49 DevBox2400 kernel: saa7133[0]: subsystem: 1461:f936,
board: AVerMedia Hybrid TV/Radio (A16D) [card=133,autodetected]
Feb  7 20:08:49 DevBox2400 kernel: saa7133[0]: board init: gpio is 2f600
Feb  7 20:08:50 DevBox2400 kernel: saa7133[0]: i2c eeprom 00: 61 14 36
f9 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
...

modinfo confirms that tuner-xc2028 is your code. I'm completely baffled
by this...

Cheers
Richard.



More information about the linux-dvb mailing list