[linux-dvb] mantis vp1041 with strange diseqc rotor commands

Simeon Simeonov simeonov_2000 at yahoo.com
Tue Feb 12 02:24:39 CET 2008


Thanks Андрей,

Do you have a rotor? If it works OK which program do you use to drive it?

----- Original Message ----
From: Придворов Андрей <ua0lnj at bk.ru>
To: linux-dvb <linux-dvb at linuxtv.org>
Sent: Monday, February 11, 2008 3:45:02 PM
Subject: Re: [linux-dvb] mantis vp1041 with strange diseqc rotor commands




 
 


I think, this is becouse "Initial support for Mantis VP-1041" 
not usability yet.

I use patch from Hans Werner for 1041, works better.


  ----- Original Message ----- 

  From: 
  Simeon 
  Simeonov 

  To: linux-dvb 

  Sent: Tuesday, February 12, 2008 6:47 
  AM

  Subject: [linux-dvb] mantis vp1041 with 
  strange diseqc rotor commands

  

Hi,

I am using the latest mantis drivers from Manu's 
  repository:
http://jusst.de/hg/mantis/
with my 
  Azureware twinhan vp1041 based card.
Locking to DVB-S channels works fine 
  almost all the time with the patched szap or patched mythtv.
Did not try 
  DVB-S2 yet. But what I am having troubles now is the diseqc. I have a switch 
  behind a diseqc 1.2 rotor (goto stored positions).
The switching works fine 
  under Windoz. I have no problems also using it with my other card in the same 
  box - Twinhan 102g.
Initially with the vp1041 card after a couple of diseqc 
  commands I would get stb0899_diseqc_fifo_empy timeout. It turned out that I 
  had to use some very long pauses before sending a repeat command. If 
for 
  the 102g standart 15ms worked fine, for the vp1041 I had to use 1s! pause. 
  Then the rotor will start
 moving very slowly with small steps  - 
  as if it is does one step , stops and then continues to the desired 
  position.If one is patient enough the rotor gets to the desired position. I 
  checked using voltmeter the voltages that come out of the card and they seem 
  to be good. For sending the commands I used both mythtv and hacked version of 
  Michel Verbraak's gotox program.
Has anyone experienced something similar 
  with stb0899 frontend? Perhaps you can give me an idea what might be going 
  wrong?

Thanks,
Simeon





      
  ____________________________________________________________________________________
Be 
  a better friend, newshound, and 
know-it-all with Yahoo! Mobile.  Try 
  it now.  http://mobile.yahoo.com/;_ylt=Ahu06i62sR8HDtDypao8Wcj9tAcJ 
  


_______________________________________________
linux-dvb 
  mailing list
linux-dvb at linuxtv.org
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb


-----Inline Attachment Follows-----

_______________________________________________
linux-dvb 
mailing 
list
linux-dvb at linuxtv.org
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb






      ____________________________________________________________________________________
Looking for last minute shopping deals?  
Find them fast with Yahoo! Search.  http://tools.search.yahoo.com/newsearch/category.php?category=shopping
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/attachments/20080211/275a913f/attachment-0001.htm 


More information about the linux-dvb mailing list