[linux-dvb] hvr-1300 analog audio question

hermann pitton hermann-pitton at arcor.de
Sun Jul 6 00:56:43 CEST 2008


Hi yoshi/marcin,

Am Samstag, den 05.07.2008, 13:03 +0200 schrieb marcin kowalski:
> On 11:18 Sat 05 Jul     , yoshi watanabe wrote:
> > one small update. when i run the arecord | aplay combo with these parameters :
> > 
> > arecord -D hw:1,0 -c 2 -f S16 --period-size=8192 --buffer-size=524288 | aplay -
> > 
> > or with omitting the --period-size=8192 --buffer-size=524288
> > 
> > i hear noise. but when i start tvtime, right after video appears on
> > screen i usually get 1-2 seconds of clear audio, and then noise comes
> > in. i might be on to something. when i discard the buffering
> > parameters sometimes arecord or aplay complain about buffer underrun.
> > tvtime does not use cx88 mixes by default, by if i specify /
> > 
> > also this command
> >  arecord -D hw:1,0 -c 2 -f S16_LE --period-size=65536
> > --buffer-size=524288 -r 48000| aplay -r 48000 -
> > 
> > gives me very few errors now. noise pick ups when the sounds get
> > louder though, but feel i'm really close now.
> > 
> > this is on a freshly installed system with mpeg encoder module
> > disabled. i'll do some more testing.
> > 
> > 
> this mail got strangely garbled when i sent it. it certainly didn't look like this when i sent it.
> 
> the thing is - i'm pretty close to success. i'll try building cx88 modules from ~rmcc branch to see whether they make a 
> difference.

garbling always happens, but did not reach me in this case.

My comment was only meant as a side note.

Did you try "sox"? For uncompensated audio clocks it usually works
better.

I'm far away from any playstation stuff.

AFAIK, it has noninterlaced output on the RF connector, are you on that
one?

What about the s-video and composite outputs and audio directly
connected to the sound card input?

Cheers,
Hermann





More information about the linux-dvb mailing list