[linux-dvb] Mantis 2033 dvb-tuning problems

Niklas Edmundsson nikke at acc.umu.se
Tue Oct 28 11:41:09 CET 2008


On Thu, 23 Oct 2008, Mårten Gustafsson wrote:

> Nikke
>
> I tried your patch, and it "improve" things a bit. Kaffeine is able to scan
> a few channels now without any entries in /var/log/messages. w_scan finds a
> few frequencies, but no services. Scan results are different between scans.
> w_scan works "better" if timeout settings are increased.
>
> The channels found by Kaffeine are not viewable, there is something moving,
> but I guess the driver is unable to descramble the signal.
>
> My system is an Ubuntu 8.10 amd64. The network is ComHem and the CI is from
> Conax. I also have the AzureWave AD-CP300.

I'm running it on the Debian 2.6.18 kernel, viewing free channels (our 
provider Kommunicera gives us the standard channels via analog and 
unencrypted DVB-C).

Scanning still sucks for me, but since I did the initial scan using a 
borrowed DVB-C card (something 1500 something) I'm happy for the 
moment. It would be nice if scanning worked tho, then I might be able 
to run myth-setup to completion (currently I use mplayer combined with 
at to record programs).

I'd suggest you find someone that can provide you with a 
ComHem channels.conf to circumvent the scanning problem for now...

> Since this is an improvement I agree with you, Manu should apply the patch.

He said he will, I suspect he's just not had the time to do it.

> =================================================
> On Wed, 15 Oct 2008, Hans Bergersen wrote:
>
>> Hi,
>>
>
>> I have got a Twinhan vp-2033 based card. I run Ubuntu 8.04. I have
>> downloaded the driver from http://jusst.de/hg/mantis and it compiled
>> just fine. But when i try to tune a channel the tuning fails. It is
>> a newer card with the tda10023 tuner but when the driver loads it
>> uses the tda10021. What do I have to do to make it use the right
>> tuner? Can i give some options when compiling or when loading the
>> module?
> <snip>
>> Any ideas?
>
> Try the attached patch which fixes this for my Azurewave AD-CP300 (at
> least last time I compiled it).
>
> I've sent it to Manu and he was going to apply it, but it hasn't shown
> up on http://jusst.de/hg/mantis/ yet...
>
>
> /Nikke
>


/Nikke
-- 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
  Niklas Edmundsson, Admin @ {acc,hpc2n}.umu.se      |     nikke at acc.umu.se
---------------------------------------------------------------------------
  If turning it on doesn't help, plug it in.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=



More information about the linux-dvb mailing list