[linux-dvb] TT Budget S2-3200 CI: failure with CAM module

Gasiu gasiu at konto.pl
Tue Sep 23 11:02:03 CEST 2008


Jaap Crezee pisze:
> Hi All,
>
> I searched all of this maillist for hints on S2-3200 and CAM modules, but found nothing.
> I hope someone can give me a starting point for debug.
>
> When I insert my Astoncrypt CAM module into my TT Budget S2-3200 card, scanning is no longer possible. Also getting any 
> data out of /dev/dvb/adapter0/dvr0 is not working. Tuning is still working (or at least, it seems...), I still can get a 
> FE_LOCK. No difference when I also insert my Canaldigitaal smartcard in the CAM module; same result.
>
> I use the current multiproto HG tree (http://jusst.de/hg/multiproto , HEAD)
> I use the current dvb-apps HG tree (http://linuxtv.org/hg/dvb-apps , HEAD)
>
> My cam device is initialised:
>
> <snip>
> DVB CAM validated successfully
> dvb_ca_en50221_link_init
> dvb_ca_en50221_wait_if_status
> dvb_ca_en50221_wait_if_status succeeded timeout:0
> dvb_ca_en50221_read_data
> Received CA packet for slot 0 connection id 0x0 last_frag:1 size:0x2
> Chosen link buffer size of 16
> dvb_ca_en50221_wait_if_status
> dvb_ca_en50221_wait_if_status succeeded timeout:0
> dvb_ca_en50221_write_data
> Wrote CA packet for slot 0, connection id 0x0 last_frag:1 size:0x2
> dvb_ca adapter 0: DVB CAM detected and initialised successfully
> </snip>
>
> Again, when I remove the CAM module, everything works fine (as for FTA channels...). Tools like dvbdate, dvbtraffic and 
> mplayer /dev/dvb/adapter0/dvr0 work fine.
>
> Any help in where to start debugging whould be very kind!
>
> Regards,
>
> Jaap Crezee
>
>
>
> --------------------
>
>
>
> Some more info:
>
> 02:09.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7146 (rev 01)
>          Subsystem: Technotrend Systemtechnik GmbH S2-3200
>
> jaap at server /dev/dvb/adapter0 $ lsmod | grep -E "dvb|stb|lnb|budget"
> lnbp21                  1920  1
> stb6100                 6404  1
> stb0899                34180  1
> budget_ci              21636  3
> firmware_class          7040  1 budget_ci
> budget_core             9348  1 budget_ci
> saa7146                15880  2 budget_ci,budget_core
> ttpci_eeprom            2304  1 budget_core
> ir_common              40708  1 budget_ci
> dvb_core               79744  2 budget_ci,budget_core
> i2c_core               21264  9 lnbp21,stb6100,stb0899,budget_ci,budget_core,ttpci_eeprom,eeprom,i2c_i801,i2c_dev
> crc32                   4224  3 dvb_core,tun,skge
> jaap at server /dev/dvb/adapter0 $
>
>
> Kernel 2.6.26.5 , 'normal' x86 platform....
>
> jaap at server /dev/dvb/adapter0 $ ls -al
> total 0
> drwxr-xr-x 2 root root     140 Sep 23 09:39 .
> drwxr-xr-x 3 root root      60 Sep 23 09:39 ..
> crw-rw---- 1 root video 212, 6 Sep 23 09:39 ca0
> crw-rw---- 1 root video 212, 4 Sep 23 09:39 demux0
> crw-rw---- 1 root video 212, 5 Sep 23 09:39 dvr0
> crw-rw---- 1 root video 212, 3 Sep 23 09:39 frontend0
> crw-rw---- 1 root video 212, 7 Sep 23 09:39 net0
> jaap at server /dev/dvb/adapter0 $
>
> jaap at server /dev/dvb/adapter0 $ cat /proc/interrupts | grep saa
>   21:     711348   IO-APIC-fasteoi   sata_sil, saa7146 (0)
> jaap at server /dev/dvb/adapter0 $
>
> [and counting up (and not because of the sata_sil...) ...]
>
>   
I've got SkystarHD+CI Slot+Aston 2.18 and it works OK (for decoding some 
channels like HBO/MINIMINI I must wait very long time, but it works)

-- 
Pozdrawiam!
Gasiu




More information about the linux-dvb mailing list