<br>Hi.<br><br>(sorry about bad English, if you don&#39;t understand something I&#39;m telling, just ask ;) <br><br>I have a Asus Tiger DVB-T card (got it when I bought this used computer..). lspci says &quot;Philips Semiconductors SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)&quot; and if I don&#39;t give any modprobe options, my system recognices it (dmesg: saa7133[0]: subsystem: 1043:4857, board: ASUSTeK P7131 Dual [card=78,autodetected]). 
<br><br>But I just can&#39;t get it to actually work. I mostly try to scan the channels with Kaffeine. I&#39;ve tried different card=xx tuner=xx compinations etc. And I have also tried to change tuner_config values in my 
saa7134-cards.c and caa7134-dvb.c (I downloaded the latest sources).<br><br>Right now Kaffeine shows 45% signal, but it doesn&#39;t start to scan the channels (the status indicator just says 0% and terminal says&nbsp; &quot;Invalid section length or timeout: pid=17 Invalid section length or timeout: pid=0&quot;. Sometime I had quite good signal (60-70%) and scanning did work, but Kaffeine still couldn&#39;t find any channels. And sometimes Kaffeine shows signal only when it scans the first line from my source file.
<br><br>I have tried scan/tzap also, but they don&#39;t find anything.<br><br>dmesg |grep -i saa7 :<br><br>saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded<br>saa7133[0]: found at 0000:02:05.0, rev: 209, irq: 22, latency: 32, mmio: 0xf6006000
<br>saa7133[0]: subsystem: 1043:4857, board: ASUSTeK P7131 Dual [card=78,autodetected]<br>saa7133[0]: board init: gpio is 0<br>input: saa7134 IR (ASUSTeK P7131 Dual) as /class/input/input7<br>saa7133[0]: i2c eeprom 00: 43 10 57 48 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
<br>saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff<br>saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 01 01 03 08 ff 00 b6 ff ff ff ff<br>saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
<br>saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 03 32 15 00 ff ff ff ff ff ff<br>saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff<br>saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
<br>saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff<br>saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0x10&nbsp; [???]<br>saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0x96&nbsp; [???]<br>saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0xa0&nbsp; [eeprom]
<br>tuner 1-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])<br>saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]<br>saa7133[0]: registered device vbi0<br>saa7133[0]: registered device radio0<br>DVB: registering new adapter (saa7133[0]).<br>
<br>dmesg |grep -i firmw (don&#39;t know what&#39;s with the ten line..) :<br><br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok
<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok
<br>tda1004x: found firmware revision 20 -- ok<br><br><br>fi-Alajarvi (the source file):<br><br>T 642000000 8MHz 2/3 NONE QAM64 8k 1/8 NONE<br>T 730000000 8MHz 2/3 NONE QAM64 8k 1/8 NONE<br>T 578000000 8MHz 2/3 NONE QAM64 8k 1/8 NONE
<br><br>scan fi-Alajarvi:<br><br>scanning fi-Alajarvi<br>using &#39;/dev/dvb/adapter0/frontend0&#39; and &#39;/dev/dvb/adapter0/demux0&#39;<br>initial transponder 642000000 0 2 9 3 1 2 0<br>initial transponder 730000000 0 2 9 3 1 2 0
<br>initial transponder 578000000 0 2 9 3 1 2 0<br>&gt;&gt;&gt; tune to: 642000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE<br>WARNING: filter timeout pid 0x0011
<br>WARNING: filter timeout pid 0x0000<br>WARNING: filter timeout pid 0x0010<br>&gt;&gt;&gt; tune to: 730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
<br>WARNING: &gt;&gt;&gt; tuning failed!!!<br>&gt;&gt;&gt; tune to: 730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE (tuning failed)<br>WARNING: &gt;&gt;&gt; tuning failed!!!
<br>&gt;&gt;&gt; tune to: 578000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE<br>WARNING: &gt;&gt;&gt; tuning failed!!!<br>&gt;&gt;&gt; tune to: 578000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE (tuning failed)
<br>WARNING: &gt;&gt;&gt; tuning failed!!!<br>dumping lists (0 services)<br>Done.<br><br>