<html><head><style type="text/css"><!-- DIV {margin:0px;} --></style></head><body><div style="font-family:verdana,helvetica,sans-serif;font-size:10pt"><div style="font-family: verdana,helvetica,sans-serif; font-size: 10pt; margin-left: 40px;"><br><div style="font-family: times new roman,new york,times,serif; font-size: 12pt;">----- Original Message ----<br>From: Devin Heitmueller &lt;devin.heitmueller@gmail.com&gt;<br>To: cromworshipper-linuxdvb@yahoo.com<br>Cc: linux-dvb@linuxtv.org<br>Sent: Sunday, December 30, 2007 10:26:31 AM<br>Subject: Re: [linux-dvb] firmware xc3028-v27.fw ?<br><br>
On Dec 29, 2007 9:08 PM,&nbsp; &lt;<a ymailto="mailto:cromworshipper-linuxdvb@yahoo.com" href="mailto:cromworshipper-linuxdvb@yahoo.com">cromworshipper-linuxdvb@yahoo.com</a>&gt; wrote:<br>&gt; xc2028 2-0061: Error: firmware xc3028-v27.fw not found<br>&gt;<br>&gt; Is that for the 1800 card?&nbsp;  I haven't been able to find that
 firmware.<br>&gt; Would that be extracted from the driver CD?&nbsp; I might have tossed it
 out...<br><br>As Steven pointed out, the xc3028-v27.fw is for the HVR-950.&nbsp; I had<br>the same issue a few weeks ago trying to generate the firmware file<br>using the various tools in the source tree (see thread "[PATCH]<br>tuner-xc2028.c firmware loading panic" from Dec 9th for more info).<br>Mauro was nice enough to email it to me out-of-band.<br></div></div><br>I don't get that error message any more.&nbsp; I think I did something wrong with manually loading the modules.&nbsp; I rebooted (and set debug=1 on a bunch of modules in /etc/modprobe.d) and now get only <br><br>tuner' 5-0061: tuner type not set<br><br>and I don't know what that means or how to fix it.&nbsp; <br><br><div style="font-family: verdana,helvetica,sans-serif; font-size: 10pt; margin-left: 40px;"><div style="font-family: times new roman,new york,times,serif; font-size: 12pt;"><br>That said, I'm not sure how he would feel about me redistributing it.<br><br>With the firmware he
 sent, analog support for the HVR-950 appeared to<br>work, albeit with no audio (I'm not sure if the problem is the driver<br>or something else in my system yet).<br></div></div><div style="font-family: verdana,helvetica,sans-serif; font-size: 10pt;"><div style="font-family: times new roman,new york,times,serif; font-size: 12pt;"><br>Are you compiling the mainline v4l-dvb tree?&nbsp; Does audio still not work for you?<br></div></div><div style="font-family: verdana,helvetica,sans-serif; font-size: 10pt; margin-left: 40px;"><div style="font-family: times new roman,new york,times,serif; font-size: 12pt;"><br>-- <br>Devin J. Heitmueller<br><a href="http://www.devinheitmueller.com" target="_blank">http://www.devinheitmueller.com</a><br>AIM: devinheitmueller<br></div><br></div></div></body></html>