<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html;charset=ISO-8859-1" http-equiv="Content-Type">
  <title></title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Jo Heremans wrote:
<blockquote cite="mid:1219576046.11317.2.camel@pvr" type="cite">
  <pre wrap="">On Sat, 2008-08-23 at 21:15 +0100, Roger James wrote:
  </pre>
  <blockquote type="cite">
    <pre wrap="">I asked a similar question this a little whiile ago and got no answer. 
So I am trying again with a bit more detail and hoping someone somewhere 
can tell me whether I am wasting my time. I need to find out whether the 
CI daughter board is broken or this combination has never worked in the 
budget-ci driver.

The TT-3200 works fine for DVB scan and capture, but I cannot get the CI 
to initialise fully. It always times out on the initial reset and gives 
a "PC card did not respond" message in the kernel log.

I peppered the driver with extra diagnostics and as far as I can see the 
initial CI reset process is started. The firmware version is reported as 
0xa0 (is this correct?) so an interrupt is expected from the card. This 
interrupt never occurs. If I poll the card status 
(ciintf_poll_slot_status) when the reset times out then flags come back 
as 9 (CAMDETECT|RESET) but it looks like the read_attribute_mem does not 
give the correct value and returns 0x00 which I assume means that the 
CAM has not initialised. I have appended the dmesg output to the end of 
this message.

If anyone has got this working can you please let me know, so I can swap 
the CI daughter board for a working one and stop wasting my time debugging.

Help!

Roger

saa7146: register extension 'budget_ci dvb'.
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0b.0[A] -&gt; Link [LNKD] -&gt; GSI 12 (level, 
low) -&gt; IRQ 12
saa7146: found saa7146 @ mem e1a28000 (revision 1, irq 12) (0x13c2,0x1019).
saa7146 (0): dma buffer size 192512
DVB: registering new adapter (TT-Budget S2-3200 PCI)
adapter has MAC addr = 00:d0:5c:68:34:04
input: Budget-CI dvb ir receiver saa7146 (0) as /class/input/input9
budget_ci: Slot status cf451000 set to NONE 3 fw vers a0
budget_ci: Slot status cf451000 set to PRESENT
dvb_ca_en50221_init
budget_ci: CI interface initialised
CAMCHANGE IRQ slot:0 change_type:1
dvb_ca_en50221_thread_wakeup
dvb_ca_en50221_thread
budget_ci: Slot status cf451000 set to RESET
stb0899_attach: Attaching STB0899
stb6100_attach: Attaching STB6100
DVB: registering frontend 0 (STB0899 Multistandard)...
budget_ci: poll status budget_ci cf451000 flags 9 slot_status 4
budget_ci: read_attribute 0
dvb_ca adaptor 0: PC card did not respond :( 0x1





_______________________________________________
linux-dvb mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:linux-dvb@linuxtv.org">linux-dvb@linuxtv.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb">http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb</a>

    </pre>
  </blockquote>
  <pre wrap=""><!---->
Roger,

I have the CI adaptor working on the TT S-3200.
I have ubuntu 8.04 with kernel Linux pvr 2.6.24-16-generic
I use the latest multiproto drivers.

Greetz,
Jo



Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   37.779037] saa7146: register extension
'budget_ci dvb'.
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   37.779088] ACPI: PCI Interrupt
0000:05:01.0[A] -&gt; GSI 19 (level, low) -&gt; IRQ 19
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   37.779106] saa7146: found saa7146 @ mem
ffffc200008b2000 (revision 1, irq 19) (0x13c2,0x1019).
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   37.779111] saa7146 (0): dma buffer size
192512
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   37.779113] DVB: registering new adapter
(TT-Budget S2-3200 PCI)
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   37.815982] adapter has MAC addr =
00:d0:5c:64:9b:c2
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   37.816245] input: Budget-CI dvb ir
receiver saa7146 (0)
as /devices/pci0000:00/0000:00:1e.0/0000:05:01.0/input/input6
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   37.864809] budget_ci: CI interface
initialised
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   38.212946] stb0899_attach: Attaching
STB0899
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   38.234440] stb6100_attach: Attaching
STB6100
Aug 23 14:20:52 pvr kernel: [   38.249442] DVB: registering frontend 0
(STB0899 Multistandard)...



  </pre>
</blockquote>
Jo,<br>
<br>
It looks like the driver is OK but I have an issue either with the
T.Rex/Dragon CAM when it used in this CI, or the CI interface on my
TT-3200, or the CI daughter board. What kind of CAM are you using? Has
anyone got a T.Rex/Dragon CAM working with the budget PCI driver.<br>
<br>
Thanks,<br>
<br>
Roger<br>
</body>
</html>