<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html;charset=ISO-8859-15"
 http-equiv="Content-Type">
  <title></title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Fredrik Persson a écrit :
<blockquote
 cite="mid:f6ae13650902250413k4b3e4feag296b4270327fd944@mail.gmail.com"
 type="cite">Hi<br>
  <br>
I have a Pinnacle PCTV Hybrid Pro310i card which I use on a MythBuntu
8.10 installation with a 2.6.27-11 Kernel. The installation works great
out of the box except for one thing.<br>
  <br>
It often happens that I can't use the dvb part of the card. When this
happens i get this from dmesg:<br>
  <br>
Feb 19 06:56:51 mythtv kernel: [  828.597021] tda1004x: setting up plls
for 48MHz sampling clock<br>
Feb 19 06:56:53 mythtv kernel: [  830.841022] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 06:56:53 mythtv kernel: [  830.880022] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 06:56:53 mythtv kernel: [  830.880026] tda1004x: trying to boot
from eeprom<br>
Feb 19 06:56:56 mythtv kernel: [  833.209021] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 06:56:56 mythtv kernel: [  833.248022] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 06:56:56 mythtv kernel: [  833.248025] tda1004x: waiting for
firmware upload...<br>
Feb 19 06:56:56 mythtv kernel: [  833.248029] firmware: requesting
dvb-fe-tda10046.fw<br>
Feb 19 06:57:10 mythtv kernel: [  847.772029] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 06:57:10 mythtv kernel: [  847.812019] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 06:57:10 mythtv kernel: [  847.812024] tda1004x: firmware upload
failed<br>
Feb 19 06:57:42 mythtv kernel: [  879.832020] tda1004x: setting up plls
for 48MHz sampling clock<br>
Feb 19 06:57:45 mythtv kernel: [  882.076020] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 06:57:45 mythtv kernel: [  882.116016] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 06:57:45 mythtv kernel: [  882.116021] tda1004x: trying to boot
from eeprom<br>
Feb 19 06:57:47 mythtv kernel: [  884.444022] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 06:57:47 mythtv kernel: [  884.484019] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 06:57:47 mythtv kernel: [  884.484024] tda1004x: waiting for
firmware upload...<br>
Feb 19 06:57:47 mythtv kernel: [  884.484027] firmware: requesting
dvb-fe-tda10046.fw<br>
Feb 19 06:58:02 mythtv kernel: [  899.164015] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 06:58:02 mythtv kernel: [  899.204168] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 06:58:02 mythtv kernel: [  899.204175] tda1004x: firmware upload
failed<br>
Feb 19 07:14:31 mythtv kernel: [ 1888.392018] tda1004x: setting up plls
for 48MHz sampling clock<br>
Feb 19 07:14:33 mythtv kernel: [ 1890.636018] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 07:14:33 mythtv kernel: [ 1890.676016] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 07:14:33 mythtv kernel: [ 1890.676020] tda1004x: trying to boot
from eeprom<br>
Feb 19 07:14:36 mythtv kernel: [ 1893.005014] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 07:14:36 mythtv kernel: [ 1893.045014] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 07:14:36 mythtv kernel: [ 1893.045017] tda1004x: waiting for
firmware upload...<br>
Feb 19 07:14:36 mythtv kernel: [ 1893.045021] firmware: requesting
dvb-fe-tda10046.fw<br>
Feb 19 07:14:50 mythtv kernel: [ 1907.516019] tda1004x: timeout waiting
for DSP ready<br>
Feb 19 07:14:50 mythtv kernel: [ 1907.556021] tda1004x: found firmware
revision 0 -- invalid<br>
Feb 19 07:14:50 mythtv kernel: [ 1907.556029] tda1004x: firmware upload
failed<br>
  <br>
  <br>
It does however not happen every time. I can't make out a clear pattern
for when this occurs. When i diff the output from dmesg from when
everything works with the output when i fails I can't find any
significant difference. I hope someone recognizes this problem and can
help me.<br>
  <br>
  <br>
Best regards<br>
  <br>
/Fredrik<br>
</blockquote>
<br>
Hi,<br>
Did you upload firmware "dvb-fe-tda10046.fw" in folder /lib/firmware ?<br>
<br>
Regards.<br>
Michel.<br>
<br>
<br>
<blockquote
 cite="mid:f6ae13650902250413k4b3e4feag296b4270327fd944@mail.gmail.com"
 type="cite">
  <pre wrap="">
<hr size="4" width="90%">
_______________________________________________
linux-dvb users mailing list
For V4L/DVB development, please use instead <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:linux-media@vger.kernel.org">linux-media@vger.kernel.org</a>
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:linux-dvb@linuxtv.org">linux-dvb@linuxtv.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb">http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb</a></pre>
</blockquote>
<br>
</body>
</html>