[vdr] Problem with budget and CAM SOLVED

Tomas Prybil vdrmail at prybil.se
Tue Aug 30 09:45:30 CEST 2005


Tomas Prybil skrev:
> Klaus Schmidinger wrote:
>  > Tomas Prybil wrote:
>  >
>  >> Tomas Prybil wrote:
>  >>
>  >>> Tomas Prybil wrote:
>  >>>
>  >>>> Dominique Dumont wrote:
>  >>>>
>  >>>>> Tomas Prybil <vdrmail at prybil.se> writes:
>  >>>>>
>  >>>>>
>  >>>>>> I'm trying to get a budget card with CAM working. The card is
>  >>>>>> reporting in /var/log/messages as having CI (or so I think)
>  >>>>>>
>  >>>>>>
>  >>>>>>> Aug 21 20:46:51 localhost kernel: saa7146: register extension
>  >>>>>>> 'budget_ci dvb'.
>  >>>>>>> Aug 21 20:46:51 localhost kernel: ACPI: PCI interrupt
>  >>>>>>> 0000:0b:05.0[A] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 209
>  >>>>>>> Aug 21 20:46:51 localhost kernel: saa7146: found saa7146 @ mem
>  >>>>>>> e09cb000 (revision 1, irq 209) (0x13c2,0x100c).
>  >>>>>>> Aug 21 20:46:51 localhost kernel: DVB: registering new adapter
>  >>>>>>> (TT-Budget/WinTV-NOVA-CI PCI).
>  >>>>>>> Aug 21 20:46:51 localhost kernel: TT-Budget/WinTV-NOVA-CI PCI
>  >>>>>>> adapter 0 has MAC addr = 00:d0:5c:02:df:d0
>  >>>>>
>  >>>>>
>  >>>>>
>  >>>>>
>  >>>>>
>  >>>>>
>  >>>>> Could you try with cam_debug parameter set to 1 for dvb-core 
> module ?
>  >>>>
>  >>>>
>  >>>>
>  >>>>
>  >>>> Nothing additional from syslog i'm afraid.
>  >>>
>  >>>
>  >>>
>  >>>
>  >>> I found Klaus debug lines in pat.c #define DEBUG_CA_DESCRIPTORS 1 and
>  >>> enabled it. /var/log/messages is dead silent regarding CAM: 
> messages :(
>  >>>
>  >>> Any other ideas?
>  >>
>  >>
>  >>
>  >> Now I got something:
>  >>
>  >> Aug 27 13:23:58 localhost vdr[4281]: CAM: 800A 211247   998 0B00 0 -
>  >> 09 04 0B 00 E0 42
>  >> Aug 27 13:23:58 localhost vdr[4281]: CAM: 800A 211247   904 0B00 0 -
>  >> 09 04 0B 00 E0 41
>  >> Aug 27 13:23:58 localhost vdr[4281]: CAM: 800A 211247   995 0B00 0 -
>  >> 09 04 0B 00 E0 44
>  >> Aug 27 13:23:59 localhost vdr[4281]: CAM: 800A 211247   143 0B00 0 -
>  >> 09 04 0B 00 E0 43
>  >> Aug 27 13:24:00 localhost vdr[4281]: CAM: 800A 211247     4 0B00 0 -
>  >> 09 04 0B 00 E0 34
>  >>
>  >> Does it make any sense?
>  >
>  >
>  > Well, it means that VDR has found CA descriptors for some channels.
>  >
>  > When you start VDR, do you get a message like
>  >
>  >  Aug 27 20:04:41 video vdr[10530]: CAM: AlphaCrypt, 01, 4A20, 4A20
>  >
>  > or so in the log file?
>  > If not, VDR doesn't find the CAM.
>  > You could change the lines
>  >
>  > static bool DumpTPDUDataTransfer = false;
>  > static bool DebugProtocol = false;
>  >
>  > from 'false' to 'true' in VDR/ci.c to see whether there is any
>  > communication with the CI/CAM going on.
> I allready did that, but it's dead silent. The same CAM works perfectly 
> ok with the FF card.
> 
> Dominique Dumont said something about a debug parameter for dvb_core. 
> However the syslog reports that
>  > Aug 27 12:58:33 localhost kernel: budget_core: Unknown parameter 
> `cam_debug'
> 
> I didn't succeed to find the proper parameter syntax from the kernel 
> source.

Too old kernel, didn't work with 2.6.8 but did with 2.6.12.

/t



More information about the vdr mailing list