[vdr] Hollywood+ card working??

Christian Balzer christian-balzer at gmx.de
Wed Nov 2 11:56:19 CET 2005



michaelip at free.fr schrieb:

>Selon Christian Balzer <christian-balzer at gmx.de>:
>
>  
>
>>Hi Michael,
>>
>>- the drivers are loaded
>>- i installed FFMPEG manually, but i thought that the c't vdr managed
>>the installation of all needed hollywood+ stuff correctly. Anyway, the
>>installation of ffmpeg didn't change anything
>>
>>When i try "mplayer -ao oss:/dev/em8300_ma-0 -vo dxr3 dvd://1" i can see
>>the DVD via the h+ card. So now i know that is not broken. But i cant't
>>imagine, what's wrong when i try to disply the vdr ...
>>
>>Christian
>>
>>
>>michaelip at free.fr schrieb:
>>
>>    
>>
>>>Selon Lars Bläser <lars.blaeser at lycosxxl.de>:
>>>
>>>
>>>
>>>      
>>>
>>>>Christian Balzer wrote:
>>>>
>>>>
>>>>        
>>>>
>>>>>second a dum question: where can I change the primary device? I found
>>>>>various discussions about the primary device but i didn't find anything
>>>>>about where to set this. In which configure file  is this done???
>>>>>
>>>>>
>>>>>          
>>>>>
>>>>hi,
>>>>
>>>>to be certain that the h+ is working you could have a look at the init
>>>>parameters of the dxr3 drivers, there is a picture generator function
>>>>intergrated (can´t remember witch module, its to long ago)
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>_______________________________________________
>>>>vdr mailing list
>>>>vdr at linuxtv.org
>>>>http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>        
>>>>
>>>
>>>Christian,
>>>
>>>A Hollywood+ card needs some specific drivers to be loaded prior to use it !
>>>If your TV is flickering when loading the drivers, it seems that you have
>>>      
>>>
>>some
>>    
>>
>>>drivers... Meanwhile, the TV screen should normally (often) became grren for
>>>      
>>>
>>a
>>    
>>
>>>while, before displaying the channel you're watching !
>>>
>>>So that, could you please look at the following:
>>>
>>>1. If you display loaded modules (bash command is lsmod), do you see the
>>>      
>>>
>>em8300
>>    
>>
>>>drivers ?
>>>2. Do you have FFMPEG installed correctly ? EM8300 drivers needs that !
>>>
>>>EM8300 is the driver used to manage the Hollywood+ card.
>>>
>>>More informations about installing/using the DXR3 plugin is located at
>>>http://www.linuxtv.org/vdrwiki/index.php/Dxr3-plugin
>>>
>>>PS: Before changing the setup.conf file for changing the primary device,
>>>      
>>>
>>make
>>    
>>
>>>sure that vdr is not working !
>>>
>>>
>>>_______________________________________________
>>>vdr mailing list
>>>vdr at linuxtv.org
>>>http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>      
>>>
>
>
>Ok. Your card and cable are working fine ! Nice !
>
>So now let's try changing the setup.conf ! But bne sure that vdr is stopped
>before changing the file as vdr saves the setup.conf file before leaving (well,
>that's what I noticed !)...
>
>By the way, before doing that ! Did you load the DXR3 plugin when starting vdr ?
>Because even if you use the wrong primary device for input, you should at least
>see the OSD on the TV !
>
>Hope it helps.
>
>_______________________________________________
>vdr mailing list
>vdr at linuxtv.org
>http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>  
>
I tried to change settings in the setup.conf with a stopped vdr. But it 
didn't work. :-(
Even the OSD is not displayed. I get nothing expect the flickering while 
drivers are loaded.
Err, the dxr3 drivers are loaded by /etc/init.d/vdr start -dxr3 or not??
When VDR is started these are last the ouput lines:

av7110: found av7110-0
adv717x.o Configuring for PAL
am8300_audio.o: Analof audio enabled
em8300: Microcode version 0x29 loaded

Christian

>
>  
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr/attachments/20051102/ab7217af/attachment.htm


More information about the vdr mailing list