[vdr] Re: Fwd: Softdevice not working properly...

Eric GRAMMATICO e.grammatico at gmail.com
Wed Nov 2 16:29:48 CET 2005


Thanks a lot for your reply! See my answers in line.

BTW, VDR Wiki states xvmc is supported by Softdevice.
http://www.linuxtv.org/vdrwiki/index.php/Softdevice-plugin

So what is the best option to minimize CPU usage with Softdevice ?

Thanks again

Regards,

Eric.

2005/11/2, Stefan Lucke <stefan at lucke.in-berlin.de>:
> Quoting Eric GRAMMATICO <e.grammatico at gmail.com>:
>
> > Hi Luke, Hi Martin,
> >
> > Please could you have a look on the following mail I sent to vdr
> > mailing list ? My graphic card is a NV gfx5200 with tv-out.
> >
> > Thanks and regards.
>
> I've seen your post on vdr list, and I still don't know what to ask
> or check. So lets do the usual Qs.
>
> Is it X11 from Xfree or Xorg ?
> What is the exact version ? (written in /var/log/X.log.???)
xorg-x11-6.8.2

> Does video appear when you are moving the window ?
No window, bcs no windows/desktop manager. VDR is launch alone from
the .Xclients file.

> Whats the output of command xvinfo ?
Cant reply now as I am at work...

>
> All I know is that there are reports from some people that
> softdevice works with nvidia cards, so it is not hopeless to
> get your card work too.
>
> Have to look at private mail exchange with Olaf, who
> had some nvidia troubles too.
>
> >
> > Eric.
> >
> > ---------- Forwarded message ----------
> > From: Eric GRAMMATICO <e.grammatico at gmail.com>
> > Date: 1 nov. 2005 22:32
> > Subject: Softdevice not working properly...
> > To: Klaus Schmidinger's VDR <vdr at linuxtv.org>
> >
> >
> > Hi All,
> >
> > I am trying desperately to have softdevice plugin working on my vdr box.
> >
> > My config:
> > FC4
> > nvidia drivers 7174
> > ffmpeg-0.4.8
> > vdr-1.3.34
> > softdevice-0.2.0 or cvs
> >
> >
> > When vdr starts, the video is displayed but freezed, osd is running
> > correctly, I can open the menu and do what I want. the same for
> > recorded videos. What is strange, if I fast forward my records, it
> > works...
> >
> > Nothing interesting in /var/log/messages, and console says:
>
> > CMD[1626]:TrickSpeed 1
> > CMD[1626]:Play
> > CMD[1626]:Neuer Thread gestartet: Mpeg2Decoder pid 2856
> > CMD[1630]:new Video stream index.. old -1 new 0
> > CMD[1631]:Neuer StreamDecoder Pid: 2856 context 0x9ec17f8 type 0
> > CMD[1631]:Neuer Thread gestartet: pid:2857 type 0
> > ++++++++++CMD[2307]:Clear
> > ...
> > I am not sure how to configure X to use xvmc, didnt find any
> > documentation on that someone to guide me ?
>
> Softdevice has no support for xvmc :-( .
>
>
> Stefan Lucke
>



More information about the vdr mailing list