Fw: [vdr] Hollywood+ card working??

michaelip at free.fr michaelip at free.fr
Wed Nov 2 21:13:32 CET 2005


Selon Christian Balzer <christian-balzer at gmx.de>:
>
> ----- Original Message -----
> From: Christian Balzer
> To: Klaus Schmidinger's VDR
> Sent: Wednesday, November 02, 2005 11:56 AM
> Subject: Re: [vdr] Hollywood+ card working??
>
>
>
>
> michaelip at free.fr schrieb:
> Selon Christian Balzer <christian-balzer at gmx.de>:
>
>   Hi Michael,
>
> - the drivers are loaded
> - i installed FFMPEG manually, but i thought that the c't vdr managed
> the installation of all needed hollywood+ stuff correctly. Anyway, the
> installation of ffmpeg didn't change anything
>
> When i try "mplayer -ao oss:/dev/em8300_ma-0 -vo dxr3 dvd://1" i can see
> the DVD via the h+ card. So now i know that is not broken. But i cant't
> imagine, what's wrong when i try to disply the vdr ...
>
> Christian
>
>
> michaelip at free.fr schrieb:
>
>     Selon Lars Bläser <lars.blaeser at lycosxxl.de>:
>
>
>
>       Christian Balzer wrote:
>
>
>         second a dum question: where can I change the primary device? I found
> various discussions about the primary device but i didn't find anything
> about where to set this. In which configure file  is this done???
>
>
>           hi,
>
> to be certain that the h+ is working you could have a look at the init
> parameters of the dxr3 drivers, there is a picture generator function
> intergrated (can´t remember witch module, its to long ago)
>
>
>
> _______________________________________________
> vdr mailing list
> vdr at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>
>
>
>
> Christian,
>
> A Hollywood+ card needs some specific drivers to be loaded prior to use it !
> If your TV is flickering when loading the drivers, it seems that you have
>       some
>     drivers... Meanwhile, the TV screen should normally (often) became grren
> for
>       a
>     while, before displaying the channel you're watching !
>
> So that, could you please look at the following:
>
> 1. If you display loaded modules (bash command is lsmod), do you see the
>       em8300
>     drivers ?
> 2. Do you have FFMPEG installed correctly ? EM8300 drivers needs that !
>
> EM8300 is the driver used to manage the Hollywood+ card.
>
> More informations about installing/using the DXR3 plugin is located at
> http://www.linuxtv.org/vdrwiki/index.php/Dxr3-plugin
>
> PS: Before changing the setup.conf file for changing the primary device,
>       make
>     sure that vdr is not working !
>
>
> _______________________________________________
> vdr mailing list
> vdr at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>
>
>
>
>
>
> Ok. Your card and cable are working fine ! Nice !
>
> So now let's try changing the setup.conf ! But bne sure that vdr is stopped
> before changing the file as vdr saves the setup.conf file before leaving
> (well,
> that's what I noticed !)...
>
> By the way, before doing that ! Did you load the DXR3 plugin when starting
> vdr ?
> Because even if you use the wrong primary device for input, you should at
> least
> see the OSD on the TV !
>
> Hope it helps.
>
> _______________________________________________
> vdr mailing list
> vdr at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>   I tried to change settings in the setup.conf with a stopped vdr. But it
> didn't work. :-(
> Even the OSD is not displayed. I get nothing expect the flickering while
> drivers are loaded.
> Err, the dxr3 drivers are loaded by /etc/init.d/vdr start -dxr3 or not??
> When VDR is started these are last the ouput lines:
>
> av7110: found av7110-0
> adv717x.o Configuring for PAL
> am8300_audio.o: Analof audio enabled
> em8300: Microcode version 0x29 loaded
>
> Christian
>
>
>
>
>
--------------------------------------------------------------------------------
>
>
> _______________________________________________
> vdr mailing list
> vdr at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>


Christian,
I not use the same command than you for starting vdr !
To load plugins, I use -Ppluginname so, for the dxr3, it is -Pdxr3 !

You should also have a look at log files in case there is more messages !

Hope it helps... but not sure !



More information about the vdr mailing list