[vdr] softdevice with xv-plugin does not start

Andre Bischof a.bischof at gmx.net
Sat Nov 12 21:12:58 CET 2005


Hello,

I'm trying to get softdevice working. Compilation went well 
(vdr-1-3-31), but starting

vdr-daemon --config=/var/lib/vdr --lib=/usr/lib/vdr/plugins -d -l 3 -p 
2001 --video=/video -w 60 -u vdr -g vdr -P remote -P "softdevice -L 
/usr/lib/vdr/plugins -vo xv:"

gives me:

Nov 12 21:03:50 linux vdr[10465]: probing /dev/dvb/adapter0/frontend0
Nov 12 21:03:51 linux vdr[10465]: found 1 video device
Nov 12 21:03:51 linux vdr[10465]: initializing plugin: remote (0.3.3): 
Remote control
Nov 12 21:03:51 linux vdr[10465]: initializing plugin: softdevice 
(0.2.0): A software emulated MPEG2 device
Nov 12 21:03:51 linux vdr[10465]: tuner on device 1 thread started 
(pid=10465, tid=-1220461648)
Nov 12 21:03:51 linux vdr[10465]: Section handler thread started 
(pid=10465, tid=-1228850256)
Nov 12 21:03:51 linux vdr[10465]: [XvVideoOut]: patch version (2005-07-20)
Nov 12 21:03:51 linux vdr[10465]: [XvVideoOut]: Could not connect to 
X-server
Nov 12 21:03:51 linux vdr[10465]: [softdevice] videoOut failure exiting

I put LoadModule "XvMC" in xorg.conf as mentioned in the plugin's 
README, and libxvmc1 and libxvmc-dev are installed.

I guess it could be that I have to put up an additional screen-section 
in xorg.conf, but I'm not really familiar with that. Or does that error 
derive from s.th. totally different?

Any help is greatly appreciated!
André



More information about the vdr mailing list