[vdr] Re: vdr suggestions & osd colour oddity (Chris Elsworth)

Stefan Lucke stefan at lucke.in-berlin.de
Mon Aug 7 16:23:07 CEST 2006


On Montag 07 August 2006 05:20, Chris Elsworth wrote:
> On Sun, Aug 06, 2006 at 06:45:55PM -0700, CR wrote:
> > Hi Chris,
> > 
> > Chris Elsworth wrote:
> > 
> > > Yes, I read the old mails and found the hue of 0 or 100 suggestion,
> > > and tried it (see original mail I posted) and it didn't work. I just
> > > tried it again with softdevice from cvs to double check and it didn't
> > > have any effect, so maybe I'm running into a slightly different
> > > problem.
> > >
> > > Do you have any suggestions about how I might try to debug it?
> > 
> > Can you take a look at:
> > 
> > http://www.flickr.com/photos/16371732@N00

@CR, I've seen this but I don't know whats the problem with your setup or
why our osd drawing is wrong in combination with nvidia cards.
At which color depth is your X server running ?

> > 
> > and let me know if your OSD looks like "softdevice_wrongoverlay1_software"
> > or "softdevice_wrongoverlay_software" ?
> > 
> > I think the problem lies in the code that alpha blends the OSD with the
> > video image.  Changing the HUE setting for me had no effect either.  I
> > notice the OSD becomes "strange" once any video is playing.  Until then
> > the OSD looks fine...
> 
> Hello,
> 
> Hmm, mine look different from all your examples.
> 
> This is the pink, incorrect display:
> http://spork.qfe3.net/~chris/vdr/snapshot4.png
> 
> When changing to this channel, vdr says:
> Aug  7 04:12:57 media vdr: [1191] [VideoOut]: 720x576 [90,0 540x576] -> 1024x768 [128,0 768x768]
> 
> 
> This is a correct display:
> http://spork.qfe3.net/~chris/vdr/snapshot5.png
> 
> And when changing to this channel, vdr says:
> Aug  7 04:13:29 media vdr: [1197] [VideoOut]: 720x576 [0,0 720x576] -> 1024x768 [0,0 1024x768]
> 
> 
> Another incorrect:
> http://spork.qfe3.net/~chris/vdr/snapshot6.png
> 
> And the log:
> Aug  7 04:14:35 media vdr: [1216] [VideoOut]: 704x576 [0,0 704x576] -> 1024x768 [0,0 1024x768]
> 
> 
> Screenshots were made with ksnapshot. The only correlation I can make
> so far is that lower resolutions seem to present the problem?

Can you try that without any skin / osd related plugin and with an unpatched
(vanilla) vdr ?
What are your osd postions and size specs (setup -> osd) ?

-- 
Stefan Lucke



More information about the vdr mailing list