[vdr] Re: vdr suggestions & osd colour oddity (Chris Elsworth)

Ilariu Raducan ilariu at gmail.com
Wed Aug 9 19:07:20 CEST 2006


Chris,

>From Your Xorg.0.log:

(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource

Notice  XVideo-MotionCompensation (XVMC)

That doesn't mean is used by the application, only that exists (which is
good)
If the application is built with it enabled then you may have problems.

I see you have a NVIDIA card and XVMC is the most probable issue.

Try to make sure softdevice is not compiled with XVMC enabled until this
extension is fixed.

Regards.
Ilariu


On 8/7/06, Chris Elsworth <chris at shagged.org> wrote:
>
> Ilariu,
>
> Hm I don't think XvMC is enabled. It would say so in Xorg.0.log if it
> was, right? A complete copy of my most recent X startup is here
> http://spork.qfe3.net/~chris/vdr/Xorg.0.log
>
> No mention of XvMC that I can see, so I presume it's off. Config is:
> http://spork.qfe3.net/~chris/vdr/xorg.conf
> all fairly simple and almost the defaults.
>
> Chris
>
>
> On Mon, Aug 07, 2006 at 03:49:46PM +0100, Ilariu Raducan wrote:
> >    This also happened to me with vdr-xine if I tried to use xvmc video
> output
> >    with NVIDIA.
> >    Maybe you need to check if you have xvmc enabled.
> >
> >    On 8/7/06, Stefan Lucke <stefan at lucke.in-berlin.de> wrote:
> >
> >      On Montag 07 August 2006 05:20, Chris Elsworth wrote:
> >      > On Sun, Aug 06, 2006 at 06:45:55PM -0700, CR wrote:
> >      > > Hi Chris,
> >      > >
> >      > > Chris Elsworth wrote:
> >      > >
> >      > > > Yes, I read the old mails and found the hue of 0 or 100
> >      suggestion,
> >      > > > and tried it (see original mail I posted) and it didn't work.
> I
> >      just
> >      > > > tried it again with softdevice from cvs to double check and
> it
> >      didn't
> >      > > > have any effect, so maybe I'm running into a slightly
> different
> >      > > > problem.
> >      > > >
> >      > > > Do you have any suggestions about how I might try to debug
> it?
> >      > >
> >      > > Can you take a look at:
> >      > >
> >      > > http://www.flickr.com/photos/16371732@N00
> >
> >      @CR, I've seen this but I don't know whats the problem with your
> setup
> >      or
> >      why our osd drawing is wrong in combination with nvidia cards.
> >      At which color depth is your X server running ?
> >
> >      > >
> >      > > and let me know if your OSD looks like
> >      "softdevice_wrongoverlay1_software"
> >      > > or "softdevice_wrongoverlay_software" ?
> >      > >
> >      > > I think the problem lies in the code that alpha blends the OSD
> with
> >      the
> >      > > video image.  Changing the HUE setting for me had no effect
> >      either.  I
> >      > > notice the OSD becomes "strange" once any video is
> playing.  Until
> >      then
> >      > > the OSD looks fine...
> >      >
> >      > Hello,
> >      >
> >      > Hmm, mine look different from all your examples.
> >      >
> >      > This is the pink, incorrect display:
> >      > http://spork.qfe3.net/~chris/vdr/snapshot4.png
> >      >
> >      > When changing to this channel, vdr says:
> >      > Aug  7 04:12:57 media vdr: [1191] [VideoOut]: 720x576 [90,0
> 540x576]
> >      -> 1024x768 [128,0 768x768]
> >      >
> >      >
> >      > This is a correct display:
> >      > http://spork.qfe3.net/~chris/vdr/snapshot5.png
> >      >
> >      > And when changing to this channel, vdr says:
> >      > Aug  7 04:13:29 media vdr: [1197] [VideoOut]: 720x576 [0,0
> 720x576] ->
> >      1024x768 [0,0 1024x768]
> >      >
> >      >
> >      > Another incorrect:
> >      > http://spork.qfe3.net/~chris/vdr/snapshot6.png
> >      >
> >      > And the log:
> >      > Aug  7 04:14:35 media vdr: [1216] [VideoOut]: 704x576 [0,0
> 704x576] ->
> >      1024x768 [0,0 1024x768]
> >      >
> >      >
> >      > Screenshots were made with ksnapshot. The only correlation I can
> make
> >      > so far is that lower resolutions seem to present the problem?
> >
> >      Can you try that without any skin / osd related plugin and with an
> >      unpatched
> >      (vanilla) vdr ?
> >      What are your osd postions and size specs (setup -> osd) ?
> >
> >      --
> >      Stefan Lucke
> >
> >      _______________________________________________
> >      vdr mailing list
> >      vdr at linuxtv.org
> >      http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>
> > _______________________________________________
> > vdr mailing list
> > vdr at linuxtv.org
> > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>
>
> --
> Chris
>
> _______________________________________________
> vdr mailing list
> vdr at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr/attachments/20060809/a302966b/attachment.htm


More information about the vdr mailing list