[vdr] Blank screen when switching channels on same transponder withDpid

Tomas Berglund tomber at telia.com
Fri Aug 11 01:38:06 CEST 2006


Just an idea... In dvbdevice.c line 863, additional Dpid(0) is set. When I tune between ch1 and ch2 twice the screen goes blank. Can
it be because Dpid(0) is never deleted in DelPid() ??

In the log Dpid(0) 4614 is set but never deleted. 
Attached log below: 


Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] switching to channel 1
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 D  4358 1 4102 1 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0 4102 1 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0 4102 1 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0    0 0 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0    0 0 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0    0 0    0 0 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0    0 0    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 C     0 0    0 0 4102 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 C     0 0 4102 1 4102 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 C  4358 1 4102 1 4102 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] DEBUG: Set additional live audio PIDs, Apid(1) 0, Dpid(0) 4614
Aug 11 01:30:37 htpc vdr: [4829] 0 C  4358 1 4102 1 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] switching to channel 2
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 D  4358 1 4102 1 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0 4102 1 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0 4102 1 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0    0 0 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0    0 0 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0    0 0    0 0 7942 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0    0 0    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 C     0 0    0 0 4103 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 C     0 0 4103 1 4103 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 C  4359 1 4103 1 4103 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] DEBUG: Set additional live audio PIDs, Apid(1) 0, Dpid(0) 4615
Aug 11 01:31:36 htpc vdr: [4829] 0 C  4359 1 4103 1 4103 1 7943 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] switching to channel 1
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 D  4359 1 4103 1 4103 1 7943 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0 4103 1 4103 1 7943 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0 4103 1 4103 1 7943 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0 4103 1 7943 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0    0 0 4103 1 7943 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0    0 0 7943 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 D     0 0    0 0    0 0 7943 1    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 E     0 0    0 0    0 0    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 C     0 0    0 0 4102 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 C     0 0 4102 1 4102 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 C  4358 1 4102 1 4102 1    0 0    0 0 *    0 0    0 0
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] DEBUG: Set additional live audio PIDs, Apid(1) 0, Dpid(0) 4614
Aug 11 01:31:41 htpc vdr: [4829] 0 C  4358 1 4102 1 4102 1 7942 1    0 0 *    0 0    0 0


> Hi all.
> 
> Please help me with my problem.
> 
> When switching channel between two channels on same 
> transponder with both
> Apid1 and Dpid1 set the screen goes blank and the sound 
> stops.. I can switch
> between a channel with only Apid and a channel with Dpid 
> without problems. I
> have only two channels with dolby and they are on the same 
> transponder so I
> can't test with another channel.
> 
> My channel.conf:
> SVT1;Com Hem:290000:C0M64:C:6875:4102:4358=sve;4614=sve:7942:500,B00:1097:40999:45:0
> SVT2;Com Hem:290000:C0M64:C:6875:4103:4359=sve;4615=sve:7943:500,B00:1098:40999:45:0
> TV4Plus;Com Hem:378000:C0M64:C:6875:4130:4386=sve:7970:500,B00:1074:40999:36:0
> TV4;Com Hem:290000:C0M64:C:6875:4147:4403=sve:7987:500,B00:1012:40999:45:0
> 
> I start vdr with SVT1, ok
> switch to SVT2, ok
> and back to SVT1, blank screen and no sound (EPG ok)
> switch to TV4, ok
> switch to TV4Plus, ok
> back to SVT1, ok
> switch to SVT2, ok
> switch to SVT1, blank screen and no sound 
> 
> If I set "update channels=no" in setup and Dpid1=0 on 
> SVT1+SVT2 everything
> works... 
> UseDolbyDigital=yes/no has no effect.
> 
> 
> My stuff:
> 
> Nexus-CA DVB-C, 3.5" CI, Conax CAM (tested with Viaccess also)
> VDR 1.4.1-2 no plugins 
> Newest dvb-driver (many tested) 
> 1.34 firmware (app 80f22623)
> 
> 
> How do I debug this...? 
> 
> 
> Regards, 
> Tomas Berglund
> 
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> vdr mailing list
> vdr at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
> 




More information about the vdr mailing list