[vdr] Still trouble with conditional access

Klaus Schmidinger Klaus.Schmidinger at cadsoft.de
Sun Jan 8 15:27:34 CET 2006


Pierre JUHEN wrote:
> On a practical point of vue, what shall I do ?
> 
>    . Edit manually channels.conf based on ??? (Lyngsat) ?

Make sure your channels are in your channels list ony _once_.
The it should work.

Klaus

> Klaus Schmidinger a écrit :
> 
>> Thomas Bergwinkl wrote:
>>
>>> Klaus Schmidinger wrote:
>>> ...
>>>
>>>> I entered the data of your first channel and tuned to it,
>>>> but this channel doesn't seem to broadcast any PAT data,
>>>> so I never get any "changing ca descriptors" log entries.
>>>>
>>>> For a test I tuned to
>>>>
>>>> 4funTV:10719:vC34:S13.0E:27500:163:92:0:0:4404:0:0:0
>>>>
>>>> just to see whether I can receive low band vertical transponders
>>>> on S13.0E at all. I got video and audio right away.
>>>> However, this transponder also doesn't seem to broadcast any
>>>> NIT/PAT/SDT data (at least none that VDR recognizes).
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> I just tested it and my vdr updates channel data for these channels:
>>> Jan  8 12:08:33 LFS vdr[4613]: edited channel 1013 4fun.TV;CYFRA
>>> +:10719:vC34:S13.0E:27500:163:92=pol,1:0:0:4404:318:11000:0
>>> Jan  8 12:08:35 LFS vdr[4613]: switching to channel 1013
>>> Jan  8 12:08:36 LFS vdr[4613]: changing pids of channel 1013 from
>>> 163+163:92=pol,1:0 to 163+163:92=pol:0
>>> Jan  8 12:08:36 LFS vdr[4613]: retuning due to modification of 
>>> channel 1013
>>> Jan  8 12:08:36 LFS vdr[4613]: switching to channel 1013
>>>
>>>
>>> Jan  8 12:00:47 LFS vdr[4613]: edited channel 1504 TPS
>>> Cinéstar:10758:vC34:S13.0E:27500:120:130=fra,131=eng:140:0:1201:176:11200:0 
>>>
>>> Jan  8 12:01:00 LFS vdr[4613]: switching to channel 1504
>>> Jan  8 12:01:01 LFS vdr[4613]: changing caids of channel 1504 from 0 to
>>> 500,100
>>> Jan  8 12:01:01 LFS vdr[4613]: retuning due to modification of 
>>> channel 1504
>>> Jan  8 12:01:01 LFS vdr[4613]: switching to channel 1504
>>> Jan  8 12:01:01 LFS vdr[4613]: info: Kanal nicht verfügbar!
>>>
>>> Here comes Channel not available, of course, because I have no CAM.
>>>
>>> I think your problem is, that nid/tid of your channels.conf entry are 
>>> wrong
>>> (0:0). VDR probably added a second version of these channels with the 
>>> right
>>> nid/tid values.
>>>
>>> Greetings,
>>> Thomas 
>>
>>
>>
>> You're absolutely right - I already had these channels in my 
>> channels.conf,
>> so adding them again with NID/TID both 0 didn't give the expected result.
>>
>> When I tune to the channels I already have in my channels.conf, 
>> everything
>> works just fine.
>>
>> Klaus



More information about the vdr mailing list