[vdr] xine-0.7.8 with vdr-dvd plugin

C.Y.M syphir at syphir.sytes.net
Sun Mar 26 03:42:01 CEST 2006


Reinhard Nissl wrote:
> Hi,
> 
> C.Y.M wrote:
> 
>> When I attempt to play DVD's under xine-0.7.8 using the DVD plugin
>> (from CVS), I
>> get alot of skipping to the point that it is not watchable.  Does
>> anyone have
>> the DVD plugin for VDR working with the Xine plugin? I have tried the
>> XVMC
>> driver and that fails immediately. When I use the "XV" display driver,
>> it works
>> a little, but thats when I get the really bad skips in video.  My
>> video card is
>> a Nvidia GeForce MX 420 and I am using the current 8178 proprietary
>> video drivers.
> 
> Hhm, I do not see such an issue. I use a GeForce 6600GT with NVidia
> driver version 8174, using xine's output driver xv. My system is
> equipped with a P4 2.8 GHz HT CPU. I run debug builds of VDR and xine,
> so my load my be a bit higher than with regular builds.
> 
> With the deinterlacer enabled (as specified in MANUAL), I have a CPU
> load of about 15-20 %. Although the CPU load is not too high, xine still
> gives me a lot of these messages
> 
> video_out: Verwerfe Bild mit pts 246538, weil es zu alt ist
> (Unterschied: 1982).
> 
> When I disable the deinterlacer, CPU load drops to 7-10% and the above
> messages no longer appear.
> 
> I must admit, I never had those messages in the past although I had a
> much higher CPU load. But recently I replaced my P-ATA drive by a S-ATA
> one to get the P-ATA drive repaired.
> 
> And it looks like I have this issue (and lost TS packets, too) since the
> time when I replaced the drive (I didn't have any S-ATA drive before in
> this system).
> 
> I use an ext3 file system with a commit interval of 5 seconds. gkrellm
> shows me a disc access every 5 seconds, but I still haven't checked
> whether there is anything to commit. So I still hope that things improve
> when I get my drive back.
> 
> BTW: SUSE 10, kernel-smp-2.6.13-15.8

When I upgraded to the latest version of xine, the buffer was still set to 8.
Reducing the buffer to 4 and having a hysteresis of 4 solved all the buffer
problems for me and the DVD plugin. :)

Thanks for everything.

Best Regards,



More information about the vdr mailing list