[vdr] CI module blocks recieving of FTA channels

zzocmertt zzocmertt at wanadoo.nl
Sat Dec 8 18:48:39 CET 2007


Hello list,

I have in a Gentoo system, a Hauppauge Nexus-S card (FF card), which is 
used with vdr 1.4.6 (media-video/vdr-1.4.6) and with firmware version 1 
(media-tv/linuxtv-dvb-firmware-1) and dvb lib 0.5.5.1 
(media-libs/libdvb-0.5.5.1-r3). De kernel is 2.6.23-gentoo-r3. In this 
configuration, I can recieve the FTA channels as defined in the default 
channels.conf (/etc/vdr/channels.conf).

When a connect a 3.5 inch Hauppauge CI module 
(http://www.linuxtv.org/vdrwiki/index.php/Common_interface with white 
front panel, http://www.hauppauge.com/html/dvb_s.htm, bottom of page) to 
the Hauppauge Nexus card, I can no longer recieve the FTA channels (no 
image, no sound, no EPG, no new descriptors, no timeout on a choosen 
channel). It does not matter if a insert a CAM (Alphacrypt) or not. I 
don't  have a working smartcard right now, so I did not test that.

If I do insert the CAM, in the log file, the message is found:
Dec  8 11:33:39 vdr_gentoo vdr: [29572] warning: Resetting CAM...
Dec  8 11:33:42 vdr_gentoo vdr: [29572] info: CAM has been reset
The LED on the CAM is on as well, so it has power, but still no FTA 
channels visible.

On the mailing list was this: 
http://www.linvdr.org/mailinglists/vdr/2005/03/msg00573.html, which 
looks familiar, with one difference: In that email, nothing was stated 
about the FTA channels.

My question is: When I have a CI module connected to the Nexus card, 
should I then still be able to see the FTA channels ?





More information about the vdr mailing list