[vdr] Re: replay stuttering (was: FF card A/V sync - in progress?)

Carsten Koch Carsten.Koch at icem.com
Mon Jan 22 11:47:37 CET 2007


Kartsa wrote:
> I've tested the new fw also and no sync problems has occurred.
> 
> Although I was hoping that this would have corrected my stuttering problem
> also. Every now and then replayed video stops for a second or so and begins
> stuttering for some seconds and then continues normally. With earlier fw it
> usually caused A/V sync problem but now syncing is fine. This is not
> repeatable meaning that the problem does not occur if I rewind (or jump) and
> replay the same moment. Some time ago I had a PIII 550MHz system and in it
> the stuttering could continue indefinitely (or in the end of the recording
> :). After an upgrade of hw (new mb and amd 3000+ sempron) the stuttering
> lasts only a few seconds.

>From the symptoms you describe it seems very likely that your system
has a bottleneck between VDR and the data.

Is your VDR reading from local disks or via NFS?
Are other things running on your machine that could make your disks busy?
Do you have DMA enabled on your disks?


BTW: I am also experiencing the same problems every now and then.
I have S.M.A.R.T. enabled on all my disks and I am wondering if
these "hickups" come from automatic self diagnostics?

Maybe larger replay buffers in VDR would help?

I am _assuming_ that this line

#define PLAYERBUFSIZE  MEGABYTE(1)

in dvbplayer.c defines the buffer size?
Klaus, can you confirm this?

Kartsa, since the problem occurs quite often in your setup:
Could you try to change the above line to

#define PLAYERBUFSIZE  MEGABYTE(64)

and let us know if the problem still occurs?

Thanks,
Carsten.



More information about the vdr mailing list