[vdr] blank screen with xv softdevice on NVIDIA 6150

Fabian Ritzmann ritzmann.extern+vdr at gmail.com
Sun Oct 21 18:35:46 CEST 2007


Hi,

I am having a hard time getting softdevice-0.4.0 working on my system
(VDR 1.4.7, Ubuntu 7.10, X.org 7.2, ASUS A8N-VM CSM with onboard
GeForce 6150, not quite clear which version of the NVIDIA kernel
module is being used as it is all mashed into Ubuntu's
linux-restricted-modules package - probably 1.0-9639). My CRT TV is
connected to the NVIDIA's TV-OUT with an S-VIDEO cable. This setup is
working fine with MythTV (using the XvMC driver) as well as
xineliboutput (using the xv driver, getting weird effects with the
xxmc and xshm drivers though).

The issue I am seeing with softdevice is that I have a black screen
that displays the OSD just fine. In other words, the TV broadcasts are
not being displayed but I can see and use the VDR menus as well as
teletext and DVB subtitles (pretty weird seeing the subtitles
displayed v-a-v a black picture). Sound is very choppy, too, but
that's the lesser of my concerns right now.

One thing that might cause issues is that this graphics card does not
support a 768x576 resolution on the TV-Out. According to NVIDIA's
documentation, the resolutions on TV-Out are hard-coded (they don't
say which resolutions are available unfortunately). When I set 768x576
it is falling back to an internal default resolution of 720x576. I
tried several other resolutions (720x576, 640x480, 800x600, 1024x768).
They all produce the same effect (black output but OSD is displayed).

I am attaching the log messages I am getting from softdevice. Any
advice appreciated.

Fabian
-------------- next part --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: vdr.log.txt
Url: http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr/attachments/20071021/afc24087/attachment.txt 


More information about the vdr mailing list