[vdr] blank screen with xv softdevice on NVIDIA 6150

Fabian Ritzmann ritzmann.extern+vdr at gmail.com
Wed Oct 24 17:57:05 CEST 2007


On 10/24/07, vdr at lucke.in-berlin.de <vdr at lucke.in-berlin.de> wrote:
> Quoting Fabian Ritzmann:
>
> > The issue I am seeing with softdevice is that I have a black screen
> > that displays the OSD just fine. In other words, the TV broadcasts are
> > not being displayed but I can see and use the VDR menus as well as
> > teletext and DVB subtitles (pretty weird seeing the subtitles
> > displayed v-a-v a black picture).
>
> You should set OSD alpha blending to "software" instead of "pseudo".

Thanks, but unfortunately that has not helped. These are the settings
I am using now:

softdevice.AC3Mode = 0
softdevice.AlsaAC3Device = hw:0,1
softdevice.AlsaDevice = default
softdevice.autodetectAspect = 0
softdevice.avOffset = 0
softdevice.bufferMode = 0
softdevice.CropBottomLines = 0
softdevice.CropLeftCols = 0
softdevice.CropMode = 0
softdevice.CropModeToggleKey = 0
softdevice.CropRightCols = 0
softdevice.CropTopLines = 0
softdevice.Deinterlace Method = 0
softdevice.ExpandLeftRightCols = 0
softdevice.ExpandTopBottomLines = 0
softdevice.mainMenu = 1
softdevice.OSDalphablend = 1
softdevice.Picture mirroring = 0
softdevice.PixelAspect = 0
softdevice.PixelFormat = 2
softdevice.Postprocess Method = 0
softdevice.Postprocess Quality = 0
softdevice.Suspend = 0
softdevice.syncTimerMode = 2
softdevice.UseSetSourceRectangle = 0
softdevice.UseStretchBlit = 0
softdevice.vidBrightness = -1
softdevice.vidContrast = -1
softdevice.vidHue = -1
softdevice.vidSaturation = -1
softdevice.Xv-Aspect = 1

Fabian



More information about the vdr mailing list