[vdr] Recommended xine settings for Arte HD ?

Goga777 goga777 at bk.ru
Thu Aug 21 10:18:02 CEST 2008


> > > > I suppose it's ffmpeg's issue. Can you send the sample from Arte to ffmpeg's developers ?
> > > 
> > > I doubt it : the errors buffers in VDR seems more relevant to me.
> > 
> > why do you think that the messages like
> > 
> > Aug 15 13:19:08 vdr vdr: [24729] buffer usage: 70% (tid=24728)
> > Aug 15 13:19:08 vdr vdr: [24729] buffer usage: 60% (tid=24728)
> > 
> > are the erorrs buffers in VDR ?
> 
> Because they are in vdr log ;-)

yes, but for me it's not errors, it's only information messages, nothing special. May be I wrong... 

> 
> But I have increased VDR buffers (3 of them) 

how ?

>and I don't have those
> errors anymore but still have audio problem on Arte HD, even with ffplay
> as one can see here :
> 
> ffplay 001.vdr
> FFplay version SVN-r14839, Copyright (c) 2003-2008 Fabrice Bellard, et al.
>   configuration: --prefix=/usr --libdir=/usr/lib64 --shlibdir=/usr/lib64 --mandir=/usr/share/man --enable-static --enable-shared --cc=x86_64-pc-linux-gnu-gcc --arch=x86_64 --cpu=core2 --disable-altivec --disable-debug --enable-libmp3lame --enable-liba52 --enable-libdc1394 --enable-pthreads --enable-libxvid --enable-libvorbis --enable-libx264 --enable-libtheora --enable-libfaad --enable-libfaac --enable-hardcoded-tables --enable-libschroedinger --enable-libamr-nb --enable-nonfree --enable-libamr-wb --enable-nonfree --enable-gpl --enable-postproc --disable-stripping --enable-avfilter --enable-avfilter-lavf --enable-swscale
>   libavutil     49. 9. 0 / 49. 9. 0
>   libavcodec    51.66. 0 / 51.66. 0
>   libavformat   52.20. 0 / 52.20. 0
>   libavdevice   52. 1. 0 / 52. 1. 0
>   libavfilter    0. 1. 0 /  0. 1. 0
>   built on Aug 19 2008 17:45:23, gcc: 4.3.1
> [h264 @ 0x12b8f50]B picture before any references, skipping
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]B picture before any references, skipping
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]non-existing PPS referenced
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]B picture before any references, skipping
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]B picture before any references, skipping
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]non-existing PPS referenced
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]B picture before any references, skipping
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]B picture before any references, skipping
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]non-existing PPS referenced
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!
> [h264 @ 0x12b8f50]B picture before any references, skipping
> [h264 @ 0x12b8f50]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x12b8f50]no frame!

do these warnings you see always or only during of the first several seconds after switching on the Arte ?

> With mplayer I can only play the audio part, which is just fine.

it's other problem. MPlayer doesn't play PES h.264 files recorded by VDR

> This sample is only 65 Mo so I can upload in somewhere if needed.


you can cut it

If the sample file is too large ( > 10 megabytes), cut it down to size with the Unix 'dd' command: 
dd if=sample-file of=small-sample-file bs=1024 count=10000

Goga




More information about the vdr mailing list