[vdr] Anyone working on ttxtsubs for 1.7.4?

Luca Olivetti luca at ventoso.org
Sun Mar 1 23:34:58 CET 2009


En/na Tony Houghton ha escrit:
> On Sat, 28 Feb 2009 19:29:07 +0100
> Luca Olivetti <luca at ventoso.org> wrote:
> 
> [Subtitles out of sync]
> 
>> En/na Klaus Schmidinger ha escrit:
>>> On 28.02.2009 18:35, Luca Olivetti wrote:
>>>> En/na Klaus Schmidinger ha escrit:
>>>>
>>>>> Please send me the channels.conf line of itv3 - I'd like to take a look
>>>>> at this myself.
>>>> ITV3;BSkyB:10906:vC56M2O0S0:S28.2E:22000:3348:3349=eng,3350=NAR:2373:0:10260:2:2054:0
>>> Just took a look, and they are perfectly in sync.
>> Strange, I see them a little bit early right now (not much) but it's 
>> worse with recordings.
>> Maybe it's just Poirot, but I swear I have to use teletext subtitles 
>> with those recordings.
> 
> What sort of output device are you using? Maybe xine or whatever your
> decoder is has a problem that Klaus' hardware decoder doesn't?

I thought of that (I'm using both xine and a dxr3), but that's the only 
channel where I have dvb subtitles out of sync.
In fact, with networked xine, teletext subtitles are usually quite bad 
in recordings (that's the reason at the time I patched the plugin to 
delay them), while I never had problems with dvb subtitles (except for 
the above mentioned itv3).

> I've also noticed that A/V sync problems are much more likely and/or
> severe with recordings than live TV. Maybe the switch to TS recording
> will correct that. Additionally, it seems to me that old programmes,
> especially films, are the most prone to A/V sync problems.

No, I don't have any problem with A/V sync.


Bye
-- 
Luca




More information about the vdr mailing list