[vdr] vdr-xine - skipping audio & video

Simon Baxter linuxtv at nzbaxters.com
Sun Oct 18 10:57:15 CEST 2009


Hi - am at my wits end!!!

I've now tried vdr-xine-0.9.3 with XV and with VDPAU, and several settings 
in .xine/config for engine.buffers.audio_num_buffers (2300) and 
engine.buffers.video_num_frames (60) but I still get skips in audio and 
video when viewing recorded programs - which I don't get in vdr-xine-0.8.0.

The skips occur at the same time as VDR console messages "buffering xx 
frames", and start out OK when watching the program but within a few minutes 
deteriorate further and further.

I've been trying to upgrade from 0.8.0 since 2007 now - but it's the only 
version which works flawlessly for me.

My production box has:
vdr-1.6.0
fedora 10 with latest kernel
fluxbox and X window manager
latest standard v4l-dvb drivers
plugins: vdr-xine-0.8.0, iptv, epgsearch, skinenigmang, femon, radio, 
recstatus, pvrinput.
xine started with :
xine --no-splash -Bfpqg --hide-gui -r anamorphic -V 
xv -Dtvtime:method=Greedy2Frame,cheap_mode=0,pulldown=0,use_progressive_frame_flag=1 
 --post vdr_video --post vdr_audio vdr://tmp/vdr-xine/stream#demux:mpeg_pes


I've tested the following
vdr-1.7.9 with the s2-liplianin drivers
vdr-1.7.9 with the standard latest v4l-dvb drivers
vdr-xine various versions from 0.8.1 right up to 0.9.3
xine-lib-1.2 with VDPAU and with XV output started by either:
xine --no-splash -Bfpqg --hide-gui -r anamorphic -V 
vdpau -Dtvtime:method=Greedy2Frame,cheap_mode=0,pulldown=0,use_progressive_frame_flag=1 
 --post vdr_video --post vdr_audio vdr://tmp/vdr-xine/stream#dex:mpeg_pes
OR
xine --no-splash -Bfpqg --hide-gui -r anamorphic -V 
xv -Dtvtime:method=Greedy2Frame,cheap_mode=0,pulldown=0,use_progressive_frame_flag=1 
 --post vdr_video --post vdr_audio vdr://tmp/vdr-xine/stream#demux:mpeg_pes


Can someone share their experiences with VDPAU and vdr-xine, or offer any 
suggestions???

Thanks
Simon 




More information about the vdr mailing list