[vdr] vdr xine-lib eac3

Jose Alberto Reguero jareguero at telefonica.net
Wed Mar 24 17:26:58 CET 2010


El Miércoles, 24 de Marzo de 2010, zaverel escribió:
> hello
> 
> i try the patch from Jose Alberto to use ffmpeg eac3 with xine
> http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr/2010-March/022687.html
> 
> The good things is that eac3 sound is now decoded with xine-lib
> 
> But it's not stable at all when zapping frhom HD to HD channel or SD
> channel
> 
> vdr-sxfe doesn't work anymore with --video=xv on HD channels but only
> with --video=vdpau
> 
> vdr-sxfe --tcp --video=xv --verbose
> 
> 
> [29976] [input_vdr] fifo_buffer_new...
> [29976] [input_vdr] fifo_buffer_new done.
> [29977] [demux_vdr] PMT changed
> [29977] [demux_vdr] audio stream changed: 00000000 -> 03000000
> ffmpeg_audio_dec: increasing buffer to 98304 to avoid overflow.
> Erreur de segmentation
> 
> and dmesg said
> 
> vdr-sxfe[29973] general protection ip:b06757c5 sp:b442a020 error:0 in
> libavcodec.so.52.60.0[b01d7000+6e3000]
> 
> with xine-ui it's almost the same
> 
> xine "xvdr+tcp://miniq#nocache" --verbose --video=xv
> 
> 
> 
> [1723] [input_vdr] wait_stream_sync: discard_index 5465954112 != curpos
> 5471218488 ! (diff -5264376)
> prebuffer=14400 pts
> prebuffer=2000 pts
> prebuffer=14400 pts
> prebuffer=14400 pts
> [1723] [demux_vdr] PMT changed
> ffmpeg_audio_dec: augmentation du buffer à 98304 pour éviter sa saturation.
>     Last message repeated 3 times
> [h264 @ 0x8fb2640]non-existing SPS 0 referenced in buffering period
> [h264 @ 0x8fb2640]non-existing PPS 0 referenced
> [h264 @ 0x8fb2640]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x8fb2640]non-existing PPS 0 referenced
> [h264 @ 0x8fb2640]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x8fb2640]non-existing PPS 0 referenced
> [h264 @ 0x8fb2640]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x8fb2640]non-existing PPS 0 referenced
> [h264 @ 0x8fb2640]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x8fb2640]non-existing PPS 0 referenced
> [h264 @ 0x8fb2640]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x8fb2640]non-existing PPS 0 referenced
> [h264 @ 0x8fb2640]decode_slice_header error
> [h264 @ 0x8fb2640]no frame!
> xiTK received SIGSEGV signal, RIP.
> Abandon
> 
> but dmesg said nothing.
> 
> 
> I do my test with vdr-1.7.12 , ffmpeg  , xine-lib-1.2 , all patched for
> eac3 and xineliboutput.
> All are latest cvs
> 
> 
> So what can i do ?
> 
> thanks.
> 
> 

I make some changes based on the patches posted by Petri Hintukainen yesterday 
in the xine-devel mailing list. Attached is a new version of the patch. I can 
not probe it now with tdt eac3 channel. You can try it.

Jose Alberto
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: xine-eac3-2.diff
Type: text/x-patch
Size: 7260 bytes
Desc: not available
URL: <http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr/attachments/20100324/677f1b56/attachment.bin>


More information about the vdr mailing list