Talk:Pinnacle PCTV Pro

From LinuxTVWiki
Jump to: navigation, search

Sample sox command

  sox -c 2 -s -w -r 32000 -t ossdsp /dev/dsp2 -t ossdsp -w -r 32000 /dev/dsp & 

Another one:

 sox -t ossdsp -w -c2 -r 32000 /dev/sound/dsp1 -t ossdsp /dev/sound/dsp

Manipulating the sound source:

 aumix -d /dev/mixer1 line1 R

See also AVerMedia TVCapture_98#Getting_the_sound_from_the_sound_card

Needs work...

See also AVerMedia TVCapture 98 which is another card based on the same chip. (note: <-- that statement is not necessarily true. only the later Pinnacle devices are similar, the earlier ones and Miro used a Bt848, which lacks the necessary audio capabilities being discussed).


Troubles with card=39

I have a Pinnacle PCTV card, and I just switched from Windows to Ubuntu 7.04. I found the PCTV card did not work under linux, the dmesg shows:

[   48.105676] bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:01:00.0, irq: 21, latency: 64, mmio: 0xf8001000
[   48.105688] bttv0: detected: Pinnacle PCTV [card=39], PCI subsystem ID is 11bd:0012
[   48.105691] bttv0: using: Jetway TV/Capture JW-TV878-FBK, Kworld KW-TV878RF [card=78,insmod option]
[   48.105722] bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00fffbff [init]
[   48.105740] i2c-algo-bit.o: (0) scl=1, sda=1
[   48.105749] i2c-algo-bit.o: (1) scl=1, sda=0
[   48.105758] i2c-algo-bit.o: (2) scl=1, sda=1
[   48.105767] i2c-algo-bit.o: (3) scl=0, sda=1
[   48.105777] i2c-algo-bit.o: (4) scl=1, sda=1
[   48.105778] i2c-algo-bit.o: bt878 #0 [sw] passed test.
[   48.106253] bttv0: using tuner=1
[   48.106257] bttv0: i2c: checking for TDA9875 @ 0xb0... not found
[   48.107064] bttv0: i2c: checking for TDA7432 @ 0x8a... not found
[   48.107885] bttv0: i2c: checking for TDA9887 @ 0x86... not found
[   48.131522] tuner 0-004b: chip found @ 0x96 (bt878 #0 [sw])
[   48.131552] tda9887 0-004b: tda988[5/6/7] found @ 0x4b (tuner)
[   48.133287] tuner 0-0060: Chip ID is not zero. It is not a TEA5767
[   48.133290] tuner 0-0060: chip found @ 0xc0 (bt878 #0 [sw])
[   48.133312] tuner 0-0060: type set to 1 (Philips PAL_I (FI1246 and compatibles))
[   48.133315] tuner 0-0060: type set to 1 (Philips PAL_I (FI1246 and compatibles))
[   48.145587] bttv0: registered device video0
[   48.145620] bttv0: registered device vbi0
[   48.145650] bttv0: registered device radio0
[   48.145672] bttv0: PLL: 28636363 => 35468950 .. ok
[   48.224927] bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded
[   48.224971] bt878: Bt878 AUDIO function found (0).
[   48.224990] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.1[A] -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 21
[   48.224997] bt878_probe: card id=[0x1211bd], Unknown card.
[   48.224998] Exiting..

I tried rmmod bttv but it was refused by system which said bttv is used by bt878. How can I make this card working?

Jason

Hi Jason,

The wiki is not designed as a place to ask for help -- please use the v4l mailing list for that. See the front page for instructions. Once you have the card working (and since it's a bttv card, it shouldn't be hard -- they're really well supported), write up the details on the wiki, under bttv cards.

Cheers, Dave